Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Veliki četvrtak



Jučer smo jeli specijalitet kuće, meni zbilja najbolje jelo na svijetu, ražnjiće, al kakve ih ne možeš dobiti vani, sa špekom i povrćem. Drugarica se usavršila u pripremi.
Inače ja sam paralelno na virtualnoj nastavi, veliki je četvrtak i najbolja učenica je otkrila zašto ga Nijemci zovu "Gründonnerstag" ili zelenim četvrtkom, no sad čekam, to izgleda baš i neće ići lako, čika Google baš i ne pomaže, kako bismo rekli posljednja večera, "das letzte...". Inače za večeru se obično upotrebljavaju izrazi Abendessen i Abendbrot, al to ovdje nije slučaj. Svi istraživači nikom ponikoše iako se guglajući po logici može dobiti tražena riječ.
Zbilja je teško razmišljati u današnje vrijeme ispranih mozgova. Danas je tip, četnički vojvoda u zadnjem ratu, inače rezervni oficir bivše države, objavio na jednoj fotografskoj grupi snimku rezervista s vojne vježbe u Han pijesku, davnih, davnih godina. Prepoznao sam se po nakrivljenoj titovki. Sjetio sam se i prijatelja filozofa koji se onda decidirano odbio obrijati, zbog jedne pišljive vježbe, na kraju se ni nije.
Piše mi kolegica za kolegu blogera, puca ko kokica, zašto svi bezuvjetno prihvaćaju tu glagol pucati, pa kokice samo uz bujnu maštu baš pucaju. Nije baš vrijeme za maštanja.

Post je objavljen 09.04.2020. u 11:49 sati.