Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Zemlja je (izgleda) ipak okrugla?

U posljednje vrijeme su sve učestalija javljanja nazovi 'znanstvenika' koji tvrde kako Zemlja nije kugla (ili za znanstvenike geoid) već ravna ploča. Ne pomažu ni slike iz svemira (to su fotomontaže, govore ti 'znanstvenici'), ni svjedočanstva astronauta koji su kružili oko te 'ravne ploče' (plaćenici 'bezvjernika' i fanovi Giordana Bruna), ni oni koji su tu 'ravnu ploču' gledali sa Mjeseca (nisu oni ni bili na Mjesecu, to je snimljeno u Hollywoodu). Ništa njih ne može uvjeriti u to da mi, ljudi (takoreći najinteligentnija bića na Zemlji) ne obitavamo na kugli već da smo 'posađeni' na ravnu ploču koju na svojim leđima nose tri slona koji stoje na ogromnoj kornjači (koja onda, valjda, lebdi u Svemiru).


Možda će ipak doći do spoznaje da su u krivu čitajući vijest koju sam upravo pročitao na portalu Indeks:

„Okrug u središnjoj Kini ponovo je stavljen pod karantenu nakon što je epidemija koronavirusa opet izbila u njemu, javlja američki portal Bloomberg.
Ovaj slučaj zabrinjavajući je podsjetnik da Kina nije još potpuno pobijedila covid-19, ali i da ukidanje karantene nosi sa sobom ozbiljan rizik od novog vala epidemije.“


Osim što je zabrinjavajuće da Kina (ipak) još uvijek nije pobijedila covid-19, iako su u posljednje vrijeme portali donosili vijesti kako se tamo još samo sporadično pojavljuju 'uvezeni' slučaj koronavirusa i u puku pobuđivali nadu da će toj pošasti uskoro doći kraj, ova vijest potvrđuje da je Zemlja (ipak) lopta a ne ping-pong reket.

Kao što je poznato, virus je krenuo iz Kine otprilike prije četiri mjeseca i kroz nekoliko mjeseci proširio se u smjeru zapada sve do Amerike. I kad smo već pomislili da dalje ne može jer će propasti, nestati, utopiti se u dubinama Tihog oceana, da će ga progutati 'nemani' iz Marijanske brazde, evo ti njega opet u Kini. Kao u čuvenom romanu Julesa Verne-a 'Put oko svijeta za osamdeset dana'.


Pa zar to nije dokaz da je Zemlja (ipak) okrugla a ne ravna ploča.


Post je objavljen 08.04.2020. u 22:32 sati.