Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

Dom života za djecu "otetu" abortusu

Jeste li čuli za Hrvatski dom za spas djece otete abortusu, ili Božji dom života za prihvat majki i djece - koja se odluči ne podleći iskušenju velikog grijeha i ubojstva svog ne rođenog djeteta, onda pročitajte ovaj članak do kraja. Dom ima rodilište, stacionar – smještaj sa svim uvjetima za normalan život i boravak majke i djeteta. U domu se provode svi zakoni života te su osigurana sva životna prava majki sa djetetom i prava djeteta pristojan na život.
1- Znamo da majka ima slobodu odlučivati o abortusu, kao što je Bog slobodu dao svim ljudima, zagarantiranu svakom čovjeku a isto tako traži odgovornosti po djelima slobode.
2- Kada se odvažu sve okolnosti i majka ipak prihvati abortus kao krajnju opciju rješenja problema, predstavnik Hrvatske kuće ili Božjeg doma za prihvat djece otete abortusu, dolazi kod majke sa pismom namjere - ponude u kojoj stoji:
a) da sve troškove porođaja i jednogodišnjeg smještaja majke i djeteta snose dobri ljudi – sponzori i hrvatska zajednica(osniva se poseban Fond);
b) da majka nakon porođaja ne mora ostati u domu više od zakonom zagarantiranog vremena za dojenje,
c) Da majka u Domu ima naknadu kao da je u radnom odnosu kao i žene u radnom odnosu, naknada se može produžiti ako majka želi i dalje ostati i/ili raditi u domu, i tako prištedjeti novac za uvjete izvan doma.
d) Kada majka ode iz doma a u međuvremenu ne nađe smještaj za svoje dijete, dijete ostaje u domu dok se ne steknu za to potrebni uvjeti;
e) Dijete se tada dodjeljuje udomiteljskoj obitelji te do punoljetnosti pripada samo majci ako ona ne odluči drugačije. Dijete se vraća majci onoga časa kada se za to steknu uvjeti a ona to odluči. Punoljetno dijete odlučuje samo;
f) U svakom slučaju dijete je zbrinuto do konca školovanja preko fonda za nezbrinutu ili spašenu djecu. Majka nakon ponude za spas djeteta potpisuje pisanu ponudu.
g) Fondom ravna osoba od izuzetnog povjerenja javnosti – osoba koja ima istaknute svjetovne i vjerske reference;
h) O točnom nazivu ove Ustanove za život spašene djece, te naziv Fonda još nije određen. To bi učinio Hrvatski sabor ili niže nadležno tijelo.

Ovdje iznesena pravila i idejni okvir samo su dio ideje koja je nastala na dan pisanja ovog posta, odnosno u tjednu velike Kristove muke, muke koja nije spasila njegov ljudski život - zato što je želio spasiti život i sve naraštaje, svih nas kao i onu djecu koja su začeta a nisu imala (nemaju) uvjete da budu rođena. Ovu ideja, ujedno, ide kao prijedlog na razmatranje Hrvatskom saboru. Molimo svi zato da ju usvoji kao amandman ili inicijativu običnih građana.

Ugodan dan svima, EuM


Post je objavljen 06.04.2020. u 11:08 sati.