Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Mon Ami

Kaže švedski premijer, brojat ćemo mrtve u tisućama, moramo se naviknuti na to, i posere se po hordama lumena koji su, za žarom u očima onim,’kojega možete vidit kod Ivana Pernara, ponosno poput naših antifa kad ih je primalo u pijonire, dok su se zaklinjali na vjernost šepavom masovnom ubojici, da su svi ostali ludi, samo da su Švedi pametni.

Imam ja tog jednog fejspuk prijatelja, jedno vrime smo radili skupa, mater i ćaća su mu bili školovani ljudi, stručnjaci, mater je bila bliska bivšim partijskim drugovima u hadezeju, a ćaća bivšem partijskom drugu gradonačelniku Mili u esdepeju.
Imali su nekoliko stanova, i vikendicu na pitoresknom hrvatskom otoku, i njega sina jedinca.

Inače nemojte se ljutit ali ja sam primjetio da među anarhistima, onima koji raskidaju veze s državom, onima kojima je rješenje svih problema temeljni dohodak koji bi oni dobivali, dok bi neko drugi radio, onima koji se nemilo zalažu za prava pliskavica, onima koji fluktuiraju od oraha, priko živog zida, do radničke fronte, ima najviše jedinaca.
Valjda je to utjecaj previše zaštitničkih majki, znate onih koje od sinova naprave kretene.

E taj moj fejspuk prijatelj je jedan od onih koji je bio oduševljen švedskim modelom, i kojem u državi Hrvatskoj nikad ništa nije valjalo.

Država je bila u kurcu, iako su mu roditelji u mirovinu otišli sa uhljebske pozicije i onda s partijskim drugovima odrađivali nepotrebne poslove i djelili lovu, iako mu žena radi u jednom ministarstvu, i iako je on pokušao nać posla isključivo pri drŽavnim jaslama.

Taj moj fejspuk prijatelj se vrlo često služi izrazima kao što su, rvatine, šatoraši, hercegovanca, dotepenci i slično, iako mu je mater Dalmatinka a ćaća porijeklom iz Hercegovine šta ne bi prizna ni pod prijetnjom smrću, umra bi radije ka Purger.

Taj moj fejspuk prijatelj iako su mu roditelji više puta nalazili poslove u državnoj službi, uz pomoć bivših partijskih drugova, nikad nije nigdje primljen za stalno, jer je bio toliki neradnik i kreten koji bi se zakačio s drugim ljudima, da ni čvrste veze nisu pomagale.

Taj moj fejspuk prijatelj će sutra promijenit ploču i pričati kako u Hrvatskoj ništa ne valja i hvalit singapurski model, jer mu se Hrvatska silno zamjerila ne davši mu temeljni dohodak koji bi za njega zaradio neko drugi.

Stvarno nije u redu to od Hrvatske.

Post je objavljen 03.04.2020. u 23:34 sati.