Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Ovo je neviđena sramota

Rijetko ostanem bez teksta. Ono, oduvijek sam bila jedan od jačih govornika u obitelji. Al kad ostanem bez teksta onda obično provali bujica koja zna bit poprilično neugodna. Pa se unaprijed ispričavam ako možda upotrijebim neki skroz neprimjereni izraz.

Već sam u nekoliko navrata spominjala divne stvari koje ću upravo ponovit, jer bi bile adekvatne al naskroz.
Lika je divlja po svojoj prekrasnoj prirodi, al ima i fenomenalnih verbalnih izraza. Jedan od najoriginalnijih koje sam čula glasi - kamo sreće da ga je izdrkalo u živicu ( ispričavam se, nisam ja ovo izmislila, tek čula u prolazu kroz Liku; odnosi se na one koji svojim gnjusnim ponašanjem ne zaslužuju bolju rečeničnu konstrukciju od ove ).
Nadalje, ozloglašeni NKVD je imo divne metode za svaštanešta. Dođe njih par u kožnim kaputima u moskviću, pozvone i izvuku iz stambenog objekta pa lagano provozaju par krugova oko kvarta, a sve u svrhu da kulturno objasne šta se al nikako ne smije radit i usput recimo povade rđavim beštekom dva umnjaka ( u ovom slučaju kutnjake jer umnjaka nema ), naravno na suprotnim stranama vilice da se nemre jest barem tjedan dana jer izvadit zub vilicom i nožem zna bit jako zajebano.
Još trunkicu dalje, pupčana vrpca je jako elastična pa ako se babici podveze borosana na vinasicama il pločicama onda se može odbit od poda preko nekoliko puta, šta u konačnici rezultira prosipanjem verbalnih dijareja tijekom obavljanja silnog posla na dnevnoj bazi.
Još malo trunkicu dalje, ovakav briljantan um prodaje pamet o raznim temama, od postanka kotača naovamo i živi na grbači poreznih obveznika. Pa obzirom da živi i na mojoj grbači, onda valjda imam pravo reći da bi mu koristilo napravit niz pretraga, jer njegova plaća nas mjesečno izađe nekih četrnaest tisuća kuna, a on mlati ko da udara džigericom od plot, i to sirovom.

U situaciji u kojoj se nalazimo ne samo mi nego pola civilizacije pročitat ovako nešto mene recimo tjera na povraćanje. Po njemu bi trebalo starce eutanazirat il šta, da on ne trpi karantenu? Možda i sve zaražene, da sve što prije prođe jer je njemu dosadno kod kuće? Možda i ove sjajne ljude iz kriznog stožera koji čine sve što je u njihovoj moći da prođemo sa što manje gubitaka ljudskih života? Možda i sve liječnike i medicinsko osoblje, farmaceute,prodavače, policajce, vatrogasce i da ne nabrajam sve one koji svakodnevno daju ogroman doprinos riskirajući svoje zdravlje? Možda i sve nas, bez obzira na godine i zdravstveno stanje, koliko nas ima, samo da karantena što prije prođe?

Ovo je neviđena sramota.



Post je objavljen 03.04.2020. u 21:44 sati.