Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

I ODVJETNIŠTVO I SUD SU MU PROGLEDALI KROZ PRSTE...



Općinski sud u Bjelovaru, po sutkinji Maji Sikora, kao sucu pojedincu, u kaznenom predmetu protiv Zdravka Ožegovića, rođenog 20.04.1968., u Bjelovaru, zbog kaznenog djela iz članka 139. st. 2. KZ-a, i kaznenog djela iz članka 331. st. 3. KZ-a, povodom optužnice Općinskog državnog odvjetništva u Virovitici, BROJ; K-DO-107/2019.

Optuženi se je ovako branio: "Mene po noći prate, ne znam što je stvarnost, a što nije, u mojoj kući je sve zaključano, ali kada je mrak, i to unazad 10-tak godina, vidim siluete, vidim tri osobe, koje mi stoje u kući, gdje je sve zaključano, neću reći tko su, a stoje u mraku pa im ne vidim lice. Te, osobe su od mene zapovjednim tonom tražile, u početku da im nabavljam novine, a kasnije su tražile da nabavim laptop i da printam "stvari" i razvrstavam ih i čuvam ih u kutijama, te da će oni doći po to. Rekli su mi da moram to raditi i da moram surađivati sa njima , i da ću biti nagrađen, a ako ih odbijem da nastradati ću. Te osobe su izuzetno utjecajne, one održavaju ravnotežu u svijetu. Meni se obračaju strogim i odrješitim glasom, i govore mi da šutim i da radim što mi oni kažu... Te osobe dolaze svaki tjedan ili svaki drugi tjedan, dolaze po trojica ili četvorica, stoje i gledaju što ja radim, ulaze u zaključanu kuću, a meni su zabranili da ih igdje spominjem i rekli su da će me inaće likvidirati, ako ih spomenem. Toga dana kada su policajci obavili pretragu moje kuće, te osobe su bile u blizini moje kuće, ja sam očekivao da će mi pomoći i čak ih sam ih u jednom trenutku pozivao i tražio da mi pomognu. Ne znam sad kad iz zatvora i dođem kuć, jer te osobe su mi zaprijetile da ne smijem o njima ništa govoriti. I sad mislim da sam gotov, jer te osobe će me ubiti... Te osobe nadziru sve, i one angažiraju svakoga koga žele, te osobe su jako moćne i mogu napraviti čovjeku što god žele. Što se tiče prvoga kaznenoga djela prijetnje Branku Stojkoviću, neznam objasniti kako je sa moga broja poslana preteća poruka; ne znam od kuda ta kartica u mome mobitelu. Nisam prijetio i ne poznajem toga čovjeka, nikada ga nisam upoznao. Pročitao sam njegove blogove, ali mu nisam nikada prijetio. Znam od prilike tko je osoba Marinko Pranjić, i druge osobe koje se spominju u poruci Josip Trogrlić - Jozo i Dragan Zlomislić - Đoni. Sa tim navedenim osobama nisam nikada kontaktirao i nemam razloga imati s njima ikakvoga posla. Ja nisam politički angažiran i nisam član HDZ-a. Ne znam kako se ta kartica našla u mome mobitelu, to je moj mobitel, nosim ga na posao na Općinsko državno odvjetništvo u Bjelovaru, i nosim ga kad idem u grad. Na poslu u zgradi Županijskog suda gdje sam zaposlen, mobitel držim u džepu jakne, i nitko me nije pitao da mu posudim mobitel. Što se tiče djela pod točkom dva, na svojoj kući imam rešetke i neznam odakle je to silno oružje došlo u moj kuću; puškomitraljez, automatske strojnice, eksploziv i streljvo... Jednu od strojnica u moju kuću je donesao jedan moj prijatelj, koji je bio i prisutan kod pretresa kuće. Neznam kako je došlo oružje i u moj podrum...

Dok je optuženi Zdravko Ožegović radio na Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru, na njihovom fotokopirnom stroju je umnožava svoje materijale; letke i plakate koje je lijepio po gradu isprdavajući Branka Stojkovića, i izeđu ostaloga je lijepio smrtovnice i palio svijeće... Imao je uvid svim predmetima... itd.

Optuženi Zdravko Ožegović, tri puta je psihijatrijski vještačen, dok je bio u istražmome zatvoru tri mjjeseca, dobio je zbog PTSP-a braniteljsku oskrbninu od 1300,00 kuna, od minstra hrvatskoh branitelaj Tome Medveda.

Optuženi Zdravko Ožegović živi u blizini vojarne JNA "Božidara Adžije" na vojnoviću, i kada je vojarna pala u ruke braniteljima i građanima, Ožegović je ukrao sve to oružje iz magazina vojarne...

Kada je meni 11. travnja 2019., poslao, sa svoga mobitela SMS poruku, potrgao je SIM karticu, tom prilikom ga je snimila nadzorna video kamera na ulici. Policija ga je locirala i pregledala snimku.

U poruci je pisalo: "Slušaj Srbo! Zajebavaj smrdljive cigane i šiptare i koga hoćeš ali nas ne diraj! Da nisi više pisao o Marinku, Jozi, ili Đoniju ni o drugima ili ćeš plivati Savom!"

Optuženi Zdravko Ožegović je ozbiljno prijetio smrču meni i vrijeđao me; na nacionalnoj osnovi, i kako su nekada Srbe klali i bacali u Savu. Da tako ću i ja proći...

Općinski sud u Bjelovaru i Državno odvjetništvo u Virovitici, očito ne shvača svoju ulogu. A ono što je bizarno u ovom kaznenom postupku protiv optuženoga Zdravka Ožegovića, branio je privatni odvjetnik Predrag Laban.

Sutkinja Maja Sikora, optuženoga Zdravka Ožegovića je samo kaznila sa osam mjeseci zatvora, na jednu godinu kušnje, e pa živila nam pravda i pravosuđe i labilna ili korumpirana država Republika Hrvatska.


BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT
HRVATSKA / B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 03.04. 2020. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
Broj članaka: 5367.





Post je objavljen 03.04.2020. u 20:50 sati.