Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idragi28

Marketing

ANĐEO ČUVAR – vjerovali ili ne:

Ovu priču sam odabrao zahvaljujući jednoj prijateljici sa bloga i njenom anđelu, pa je priča danas pred vama kao malo lakše štivo u odnosu na moje prethodne postove. Radi se o dječaku kojeg je spasio anđeo/li, a ne navodi se mjesto i vrjeme te se osobe pominju kao neke ili neka, zato priča ostaje u domeni vjere i nije namjenjena onima koji ne vjeruju u anđele! Evo kako:

„Čuvanje, pomaganje i čudesno spašavanje po anđelima nije se događalo samo u davnim biblijskim vremenima već se događa i danas. Upravo kao u slučaju ovog dječaka! Neki je mali dječak zbog nesmotrenosti dospio na kolnik na kraj pješačkog pločnika i odmah je na njega naletio teretnjak. Više je ljudi promatralo tu nesreću koja se zbila u djelićima sekunde, a među njima je bila i neka časna sestra. Dječačić se protivno svakom očekivanju očevidaca izvukao ispod auta gotovo nepovrijeđen, samo prašan i s laganim ogrebotinama, te je mogao produljiti svojim putem.
To je zapravo ljudski gledano bilo nemoguće. Tada mu je ona časna sestra pohitala u susret i uzviknula: „Ti si zaista imao dobrog čuvara!“. Na to joj je dijete, kao nešto samo po sebi razumljivo i na djetinji prostudušan način, odgovorilo: „Ne, bila su to dvojica!“ Dijete je moglo u trenutku takve opasnosti vidjeti „iza zavjese“. Tko bi mogao posumnjati u tako vjerodostojno dan odgovor?“
Naši anđeli čuvari nisu samo naši prijatelji koji nas svakodnevno nadgledaju nego prava duhovna bića koja nas vode i štite. Sam Isus otkrio je ovu istinu: „Pazite da ne prezrete ni jednoga od ovih najmanjih jer, kažem vam, anđeli njihovi na nebu uvijek gledaju lice Oca mojega, koji je na nebesima” (Mt 18,10).“ Izvor: duhos.com".

Kažu, dok tonemo u san, anđeli nam se sklupčaju iza ramena, na svoje staro mjesto. Zato ni danas u ovim corona vremenima nije na odmet prije spavanja izmoliti molitvu „anđelu čuvaru mili“ svom anđelu čuvaru. Tko ima vjeru zna da Bogu nije ništa nemoguće i da se sve događa sa razlogom. A razlozi, bolesti i izlječenja jačaju našu vjeru a time i ljubav prema Gospodinu. Budimo mu zahvalni za sve, svemu što se događa unatoč!

Odabrao i prilagodio blogu: EuM


Post je objavljen 01.04.2020. u 00:09 sati.