Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Gastronomija u izolaciji

Naš stariji sin jaaaakovo voli kelj-varivo. Jednom je donio veliku glavu tog povrća i zamolio majku da mu skuha pun lonac variva. Majka, kao majka, ispunila sinovljevu želju, on nešto pojeo kod nas, ostalo odnio u Brežice, podijelio na porcije i stavio u hladnjak. Kako njegovi to varivo ne vole pojeo ga je sam.
Toliko za uvod.

Danas je supruga skuhala juhu od kelja, mrkve i celera. Sjetih se 'ljubavi' našeg sina prema kelju pa odlučih fotkati juhu i poslati mu da se malo 'osladi'. Uz to dodah i sliku glavnog jela, marinirani oslić. Bila je tu i zelena salata s bučinim uljem ali nju zaboravih uslikati.

Juha od kelja.
Marinirani oslić

Poslah fotke putem family-vaibera sinu i ubrzo stiže odgovor njegove supruge:
„Sven jalan. garant sretan“.
Naravno, zbog juhe od kelja.

Nakon te poruke, od obitelji mlađeg sina – vegeterijanaca stižu njihove fotke. Evo što su oni imali danas na jelovniku. Kako oni ručavaju kasnije od nas, jela još nisu servirana.
Juha od buče.

Vege popečci (tofu, kurkuma, chia, mrkva itd.)

Krumpir u loncu, budući pire.

I na kraju stigla i fotka obitelji najstarijeg sina (oni obično ručaju poslije 17 sati).
Kod njih su na jelovniku bile tortilje.

Gledajući sva ta jela „gastronomije u izolaciji“, sjetih se blogera @NF koji nam svaki svoj post 'zasladi' fotkama ručka, pa odlučih ga ovaj put slijediti i sve ove đakonije podijeliti s vama, dragi moji blogeri.
Bon appetit!


Post je objavljen 31.03.2020. u 19:21 sati.