Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Kad se mora nije...


Kad se mora nije teško, makar nije ni lako. Nisam navikao toliko biti u stanu, a kad izađem van pozdravim se uglavnom sa šetačima pasa. Radio sam po kući (pituranje kupaonice) i u četiri i po se sjetim kako moram po hranu za psiće (jedu skoro duplo više nego inače, ne znam što im je, (i jedva čekam kad će prestati ovo sa pomicanjem vremena.)), a trgovine rade samo do 17 h., i onda sam morao uzeti i nešto nezdravo za sebe, ali kažu dobro protiv gripe. Srećom nije bilo gužve, inače se čeka vani dok ne izađe određen broj kupaca.

Planinarski organizirani izleti su otkazani i sad se možemo samo sjećati prošlih i nadati se ubrzo ponovnom druženju u planinama. Kad su OI odgođene vjerojatno će biti i druga sportska natjecanja, a i razna druženja i aktivnosti planinara i drugih udruga. Izgleda će i ovogodišnji' 'Homo si teć' biti odgođen za bolje dane.
Na fotki je višestruka pobjednica riječkog polumaratona Gladys Jepkurui Bivott iz Kenije, a još se uvijek ovdje ne može ni malo na kafé.Da sam znao za ovo stanje i ove godine bih se potrudio biti na zimskom usponu na Bjelolasicu (1534 m), najviši vrh Gorskog Kotara i Velike Kapele.


Nekad sam često boravio u Grobničkim "Alpama", ovdje smo blizu doma Hahlić koji se krije u šumi, a vrhovi su Suhi i Fratar.


Moj psić u mlađim danima u susretu sa snijegom.


Sjećanje na orijentacijsko trčanje po poplavljenoj Veneciji, ovdje se krećemo po Riva degli Schiavoni prema mjestu okupljanja u toploj i suhoj sportskoj dvorani.


Trčanje i preko trga San Marco kad nije bilo poplave.


U konobi u Novom još uvijek ima posla ali teško ću uspjeti sve srediti do jeseni. Obnovio bih kamin, ljetnu kuhinju i nabavio novu bačvu za vino.


A nešto se mora i pojesti, nije za bacit krumpir, mrkva, paprika, celer, šparoga, bljušt, medv. luk, maslina, matovilac, masl. ulje... . Bilo je i jela sa kineskim kupusom , njoke koje sam radio za sada ne ću pokazati, makar su bili jestivi.


I ako ste za malo enigmatike, kažu kako je dobro za mozak. Dovoljno je riječiti tri boldana pojma i jedan po želji. I SUROVI NARKO neka malo o'ladi. (O nagradi ću poslije).


Vodoravno:
1. Utemeljitelj kršćanstva, Isus. - Krat. za kajak kanu klub. (1)
2. Etiopski knez - Prvak. - Krat. za ultravioletno. (2)
3. Jedno od važnih savjeta ovih dana. (0)
4. Virus zbog kojeg ostajemo doma. (0)
5. Uz bolesne osjetljiva grupa na ovaj virus. (0)

6. ... Ujević. - kem. oznaka za kalcij. - Muško ime (Agotić). (2)
7. Kiseline. - Rimski 99. - Kem. oznaka za srebro. (2)
8. Šp. nogometaš Olmo, igrao za Dinamo ZG. - Vrst mjenice (tal.). (1)

Okomito:.
1. Norveški epidemiolog i glazbenik, Steiner. (0)
2. Uvala na Braču i vrst bračkog kamena. (0)
3. Žitelj Istre. (0)
4. Kem. oznaka za sumpor. - Kratica za aorist. - Rimski 501. (2)
5. Sekretari. (1)
6. Nastamba za stoku, štala. - Drugo slovo abecede. (2)
7. Kem. oznaka za kalij. - Ime starije njem. skijašice Mittermeier (r. 1953.). - Rimski 2. (3)
8. Jedan od naziva za divlji hmelj. (0)
9. Dovoljan broj ljudi za odlučivanje. - Kem. oznaka za dušik. (1)
10. Mudar, cijenjen čovjek. (0)
11. Tal. sir sa zašt. izvornosti iz pokr. Vicenza i Trento. (0)

Križaljka je 'talijanka', brojevi u zagradi kažu koliko je crnih polja u retku.

Fotke za povećati: Nabujali slap Žakalj na Rječini pred par godina i pred dosta više jedan od uspona na vrhove Savinjskih Alpi, mislim da je ovo Mrzla Gora (2203 m).


Fešti će biti kad sve ovo prođe.
Post je objavljen 30.03.2020. u 12:00 sati.