Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/freshcayg

Marketing

Super post

Dobro i šta ćemo sad, kao nikad do sada znanost i znanstvenici u koje se nerijetko kunemo, zovemo ih da presude i ultimativno zahtjevamo od svih da je prihvate bezrezervno poput religije, pokazala je sve svoje slabosti i manjkavosti.

Na stranu šarlatanstvo koje se naziva znanošću a laprda o rodovima, i tvrdi da je dovoljan jak osjećaj da bi blognjuz postao žena, i sijaset sličnih idiotarija koje nam se ideološki nameću, te budalaštine ćemo ovom prigodom zanemarit, jer su sada u pitanju ljudski životi.

Bavit ćemo se šarlatanstvom zbog kojeg umiru ljudi.

Uzet ćemo primjer, doktora kojeg je Aleksa Vučić nedavno doveo na TV a koji je pričao da je Korona najsmešniji virus na svetu, i koji je ohrabrivao Srbe da idu i Milano po krpice i taške.

Dakle predsjednik jedne države je doveo, idiota da laprda na televiziji, ali ne bilo kakvog idiota, nego idiota s diplomom, valjda i s doktoratom, idiota koji je sigurno i nekoliko knjiga napisao, i ko zna koliko sličnih idiota odgojio.

Vjerojatno je takve idiote s diplomama, slušao i Boris Johnson, vjerojatno i Trump, u Italiji u kojoj umiru tisuće, najveći njihovi stručnjaci su kao uostalom i Ivan Đikić do neki dan govorili da ne treba nepotrebno dizat paniku, i tako dok ljudi nisu počeli umirat kao muhe.

Dakle ne govorimo o Marici koja prodaje sir i vrhnje na placu, ili umirovljenom branitelju, s kraja šanka, koji je uvijek spreman podijelit svoje mudrosti, niti o nadobudnim blogerima koji citiraju, Yuvala Hararija ko Milanović, nego o ljudima koji imaju diplome, doktorate, objavljenih gomilu knjiga, i koji odgajaju nepregledne kolone idiota sličnih njima, govorimo o ljudima koji umjesto da kažu da nešto ne znaju kockaju se ljudskim životima ko ja kad uplatim dvaes kuna na šest parova na kladionici.

Mi u Hrvatskoj, iako najgore tek dolazi, smo imali nevjerojatnu sreću, najviše po mom mišljenju s profesoricom Markotić, koja se ni u jednom trenutku nije libila reći da nešto ne zna, čime je pokazala iznimnu ljudsku veličinu, zbog koje je valjda ono društvo impotentnih mrtvih pjesnika u HAZU nije htjelo ni primiti.

Upravo ta svjesnost o vlastitom neznanju je nju a izgleda i ostatak ekipe, motivirala da pristupe problemu najodgovornije moguće, i na taj način spase, to je svakome kome je jasno što znači pojam eksponencijalni rast, već do sada mnoge živote.

Kako će sve završiti s kolikim žrtvama, niko ne zna niti može znati, ali možemo biti sigurni da će ovi koji se ne libe priznati svoje neznanje dati sve od sebe da nauče.

A moglo je sve biti drugačije, mogli su u ovoj krizi upravljat i oni koji sve znaju, kojekakvi Kujundžići, Varge, Đikići, Korolije Marinići, i mi bi sada umirali kao muhe, jer ne bi nepotrebno dizali paniku.

Na koncu ne preostaje nam drugo nego zaključiti, da i među znanstvenicima, kao uostalom i među svim drugima, ima barem pedeset posto budaletina, svim diplomama, doktoratima i objavljenim knjigama uprkos.

Jedino što je zajeb kad o njihovom šarlatanstvu ovise ljudski životi.

Pa neka mi sad neko kaže kako sreća nije značajan faktor u životu, i čisto da iznerviram neke, možda nije u pitanju sreća nego Božja providnost, kako neki dan reče profesorica Alenka Markotić, žena koju društvo impotentnih mrtvih pjesnika nije htjelo primit u HAZU, Zagrepčanka po rođenju, čije su roditelje, vrhunske intelektualce, ponosni vlasnici kursa iz političke škole u Banja Luci protjerali iz Zagreba u bosanske gudure

Post je objavljen 29.03.2020. u 09:03 sati.