Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

U AMERICI ZARAŽENO VIŠE OD 30 MILIJUNA OSOBA??


ZAŠTO AMERIČKI PREDSJEDNIK POLITIKOM ŠUTNJE
O VIRUSU UBIJA AMERIKANCE !


PORTAL logično.com objavio je 26. ožujka tekst u kome se o korona virusu govori u kontekstu američke politike prema vlastitim građanima, a ponešto i prema Kini.
Prenosim taj tekst!


Kina od SAD-a traži odgovore na tri jednostavna pitanja o Covidu -19

Pojedini američki političari su u ovom razdoblju više puta novi korona virus nazvali “kineskim virusom” čime su izazvali kritike međunarodne zajednice. “Rasizam”, “ksenofobni mentalitet” i “traženje žrtvenog jarca” su postale česte riječi u kritikama upućenim na račun Sjedinjenih Država čak i u europskim i američkim medijima.
Porijeklo virusa je znanstveno pitanje, a u znanosti se uvažavaju dokazi. Nedavno je Giuseppe Remuzzi, direktor Instituta za farmakološka istraživanja „Mario Negri“ u Rimu u intervjuu izjavio kako sumnja da su se u Italiji već u studenom ili prosincu prošle godine pojavili nejasni slučajevi upale pluća, vrlo nalik upali pluća koju uzrokuje Covid-19. Stoga je procijenio da je širenje tog virusa u Lombardiji, odnosno sjevernom djelu Italije, počelo prije izbijanja epidemije u Kini.
Njegov zaključak je još jednom dokazao stav kineskog stručnjaka dr. Zhonga Nanshana, koji je rekao kako se ne može sigurno ustvrditi da je virus porijeklom iz Kine, javlja China Radio International.Zbog sve većih sumnji u svijetu u istinitost onoga što tvrdi američka uprava, Washington je dužan građanima i svijetu dati odgovor na tri pitanja o epidemiji.

Prvo, prema najnovijem procjenama američkog Centra za prevenciju i kontrolu bolesti (CDC) u ovoj sezoni gripe, koja je počela od rujna 2019., u Americi je već zaraženo više od 30 milijuna građana, s više od 20 tisuća umrlih.Robert Redfield, direktor američkog CDC-a, nedavno je javno priznao da je dio umrlih bio zaražen virusom Covid-19. Pitanje je, među ovih više od 20 tisuća smrtnih slučajeva, koliko je zapravo slučajeva zaraženih virusom Covid-19? Jesu li SAD prikrile Covid-19 pravdajući ga “običnom gripom”? Ako SAD nema što skrivati, treba odmah objaviti službene podatke i odgovoriti na zahtjeve dužnosnika javnog zdravstva drugih zemalja, stručnjaka i znanstvenika te pozvati istraživački tim Svjetske zdravstvene organizacije da sudjeluje u zajedničkoj istrazi.

Drugo, zašto su SAD prošlog srpnja iznenadno zatvorile „Fort Detrick“, vojni kamp za biokemijsko oružje u Marylandu? Taj kamp je najveći centar američke vojske za istraživanje i razvoj biokemijskih oružja. Kako je izvijestio The New York Times, razlog zatvaranja je nedostatak “sustava s najvišim sigurnosnim standardom za čišćenje otpadne vode iz laboratorija”. No, uz razvoj niza događaja nakon zatvaranja kampa, ljudi sumnjaju da je to bio pravi razlog zatvaranja, posebno zbog činjenice da su se nedugo nakon zatvaranja „Fort Detricka“ pojavio niz slučajeva upale pluća ili nalik upali pluća.

Treće, zašto je sredinom veljače, dok je američka savezna uprava neozbiljno i ležerno opisivala situaciju s epidemijom, više službenika Obavještajnog odbora Senata na burzi prodali vrijednosne papire vrijedne više milijuna dolara? Zar ovi političari s jedne strane zarađuju na burzi zato što imaju pristup povlaštenim informacijama, a s druge strane su građanima prikrivali epidemiju u tijeku? Zar oni tijekom epidemije prvo misle na kapital, a ne na živote?
Ponašanje pojedinih političara u kriznom trenutku je u svom članku ispravno ocijenio Yuval Noah Harari, autor knjige “Kratka povijest čovječanstva” u kojoj između ostalog kaže: “Nikad ne snose odgovornost. Nikad ne priznaju greške. Sve zasluge pripisuju sebi, a krivnju svaljuju na druge”, napisao je Yuval Noah Harari.




Post je objavljen 26.03.2020. u 23:16 sati.