Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Jel ima još nešta?

Bijele koke s neba pale. Da pale, evo još trpaju. Samo mi je još lopata falila u životu; ono, cijelu zimu nije bilo lopatanja, pa šta ne bi ja lopatala recimo sutra ujutro?

Dvoumim se oko dva moguća razloga. Prvi je šta sam danas naflajbana otišla na poso, a to idem jedino u slučaju kad s posla produžujem na božićni domjenak. Dakle našla sam pravo vrijeme da se naflajbam, eto je odma snijeg počeo kijačit. Drugi je razlog da iza dva zla uvijek dođe treće - znači krenulo je s koronavirusom, pa juče nastavilo sa potresom, i evo danas predbožićni ugođaj, Šta znači da je kataklizma na vrhuncu, ljudi; najezda recimo skakavaca sigurno neće uslijedit jer je hladno ko u kurvinom srcu.
Danas sam prvi put natakrčila masku i rukavice iduć u dućan. Pa u dućanu gledam ljude, mila moja majko...jedan skida rukavicu pa liže prste da otkine najlonkesu da u nju može ugurat šest kila banana, nemre rukavicom al nikako. Drugi skida rukavice jer s njima nemre prepipat kolko su zapravo tvrdi paradajzi i limuni, najbolji osjet je gola koža to svi znamo, jel tako. Treći skida rukavice jer je kihno pa nemre izvadit iz džepa jebene papirnate da obriše masku pa onda i osobni nos. Neka žena skida i masku i rukavice i kapu i sve sa sebe jer ju je biće šupio valung, pa se mora raskomotit taman da je simultano napadne četrnajst korona. Druga skida rukavice jer nemre s njima otvarat i mirišat omekšivače. Ja u slalomu izbjegavam sve njih, sretna šta sam na stolu ostavila cedulju sa spiskom šta trebam kupit, jer ni ja s rukavicama to ne bi mogla hendlat. Na kasi mi se neka nabija na leđa sa košarom, reko - gospođo poštujte razmak, znam da sam mršava al ne tolko da ličim na traku od kase pa da na mene potrpate to svoje andrmolje iz košare. Ajmo dva metra od mene, promptno, dok me nije popala huja.

I tak. Trenutno vani divno puše, da sam jedva pogodila na vrata od dvorišta kolko me zabacivalo. Al znate šta ću vam reć? Mene nije dotuko početak karcinomčića sa neke dvadeset i tri godine, pa me nije dotuko rat u trajanju od četri godine, pa me nije dotuko frontalni sudar, pa me neće ni jebena korona ni ovaj snijeg. Mene zapravo nemre dotuć ni glogov kolac.

#dropdeadcoronaandsnow

( photo - Brezje u snježnoj idili 23. ožujka )





Post je objavljen 23.03.2020. u 21:30 sati.