Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/glazbenakutijica

Marketing

Svadbas - La,La (2005.)


Bila je 2001. godina i mjesec studeni. Jinx su svirali u Kulušiću u slavu i dobrodošlicu brucoša Hrvatskih studija. Nedugo nakon toga raspali su se ostavivši veliku rupu na poziciji rasnog pop benda u republici Hrvatskoj. Nisu znali da su im nasljednici već za petama. Nasljednici utjelovljeni u bendu zvanom Svadbas.

Album Jug izlazi im 2000. godine i uz kritiku i par entuzijasta nije previše uzbuđivao nikoga sve do 2005. i La la, uradka koji potvrđuje Pravilo trećeg albuma(tm) koje kaže da možeš kiksat dva puta i loše obavit posao ali treći puta diskografska kuća više ne pomaže. Ovaj put pomogli su talent i upornost i pjesma zvana Treblebass.

Inače Svadbas su Pavle Miholjević na gitari i basu; Jura Ferina na klavijaturama; Ljubica Gurdulić kao pjevačica; Bojan Gaćina na bubnjevima te Anamarija Ocvirk na udaraljkama te kao prateći vokal. Svadbas jako vole Dalibora Matanića i skladaju glazbu za njegove filmove poput filma Fine mrtve djevojke. Dalibor Matanić voli i njih te im zato snima spotove. Pavle Miholjević svira na Fender Mustangu i koristi ponekad distorziju ali ju ne voli previše.

Kada ne sviraju, Miholjević i Ferina produciraju, pa su tako potpisali prvijenac one trash napasti poznatije pod nazivom Lollobrigida kao i prvi album benda Djeca koji se odaziva na ime Djeca.

La la je hrvatski album godine i dokaz da za uspjeh i pozornost je potrebna jedna ali kvalitetna stvar, po mogućnosti plesna. Naravno pričamo o uspjehu u vrlo labilnim i prevrtljivim mainstream okvirima. Pričaj mi o ljubavi je odlična balada i mogući atentator Drugog načina i Piši mi na svim tulumima uz gitaru, jeftino vino i Sky Colu, a prije tri dana Svadbas su uspjeli prekrcati zagrebački Aquarius te dobiti dvije minute na RTL Exluzivu.

Hrvatski san je ostvaren.



Popis Pjesama:

1. Svadbas - Više Nije Važno Tko Je Kriv 2:53
2. Svadbas -Tko To Zna 2:36
3. Svadbas - Pričaj Mi O Ljubavi 5:00
4. Svadbas - Glavom Kroz Zid 3:42
5. Svadbas - Nek Te Uvijek Vodi Put Do Mene 3:49
6. Svadbas - Treblebass 2:51
7. Svadbas - Prekrasan Dan 3:59
8. Svadbas -Trči Trči 3:56
9. Svadbas - La La 1:43
10. Svadbas - Tišina 3:30
11. Svadbas - Prljavo More Vjetar Jak 3:45
12. Svadbas - Sve Je Na Tvojoj Strani (Superman) 3:40


PREUZMI









Post je objavljen 23.03.2020. u 05:01 sati.