Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/movrvari

Marketing

Zabrana korištenja svih igrališta na području Grada i druge mjere opreza

Na području Grada Poreča-Parenzo privremeno će se zabraniti korištenje svih dječjih igrališta, kako bi se onemogućio blizak kontakt djece s obzirom na preporuku o nužnom razmaku među osobama. Odluka je sukladna preporuci Nacionalnog stožera civilne zaštite, s ciljem daljnjeg provođenja mjera Vlade RH za suzbijanje širenja korona virusa te dodatne zaštite stanovništva.

Na igralištima su u tu svrhu istaknute obavijesti o zabrani korištenja Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a komunalni redari će obilaziti igrališta i kontrolirati pridržavanje ove preventivne mjere.



Osim dječjih igrališta, već ranije iz istog razloga zabranjeno je korištenje polivalentnih igrališta i drugih sadržaja (fitness sprave i slični sadržaji) na otvorenom na javnim površinama na području Grada Poreča-Parenzo. Javna rasvjeta u njihovoj blizini je isključena.

Još jednom apeliramo - budite odgovorni, pridržavajte se preporuka i mjera Nacionalnog i stožera civilne zaštite i ne provodite vrijeme u grupama, ne riskirajte svoje zdravlje i zdravlje ostalih građana.

Osim ove zabrane, Grad Poreč je poduzeo i druge mjere prevencije širenja koronavirusa, a to je pranje kolnika najfrekventnijih područja užeg centra grada te mjesnih centara.

KUĆNI LJUBIMCI I COVID-19



Ne napuštajte kućne ljubimce, psi i mačke ne prenose koronavirus! Psi i mačke ne prenose koronavirus, no trebaju našu pomoć u ovo krizno vrijeme”, poručuje Mreža za zaštitu životinja, organizacija koja okuplja 52 udruge koje se svakodnevno brinu o velikome broju napuštenih životinja. Više o tome na web stranici: Faktograf.hr

Post je objavljen 20.03.2020. u 13:26 sati.