Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aneta

Marketing

Ono malo života

korona

Nije prvi put u istoriji čovječanstva pandemija, nismo prvi put pred nepoznatim, ali mi smo, sveukupno, jedno razmaženo društvo kome je veoma teško da napusti svoju zonu komfora.
Drugačije se ponašaju društva i pojedinci koji su navikli na disciplinu, od onih u kojima je sve relativno i moguće, društva u kojima je zakon novca nametnuo svijest o samome sebi, a sada je toliko potrebna solidarnost.
Nisam uspjela kupiti ni jednu masku, ni jedan gel, ništa ...
A i ne treba mi, ako znamo da virus nije postojan na temperaturi većoj od 27 °C - perite ruke vodom toplom do granice izdržljivosti.
Maske više štite spoljašnji svijet nego one koji ih nose, a i nisu baš ugodne. Ali ja sam napravila onu jednostavnu u par sekundi.
Dakle, ne treba očajavati zbog pohlepe, paranoje i sebičnosti jednog dijela društva, treba raditi na sebi, jer ovo je trka na duge staze; već za mjesec dana imaćemo veće psihičke probleme, nego što je problem zaraze virusom covid-19; potrebna je izdržljivost, ona se ne može kupiti.
I potpuno se slažem sa Zukorlićem, da je ovo "resetovanje ljudske civilizacije" a dodala bih da nije prvi put.


Video dodatak


"Ako imate ikakvih nedoumica oko Koronavirusa (ili ih ima bilo ko koga poznajete), molim vas da odvojite 8 minuta i pogledate jedan video klip gde je sve odlično i plastično objašnjeno. Animacija je pomalo dečija ali samim tim je lakše za razumevanje. Objašnjava šta nam je činiti (i zašto) bolje nego bilo koji tekst na koji sam naišao.

Postoji i opcija titla: 1. upalite titlove na "CC" dugme, 2. na dugmetu sa "točkićem" izabere Subtitles > Hrvatski, Bosanski ili Srpski"



Post je objavljen 20.03.2020. u 08:51 sati.