Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tignarius

Marketing

SV.KORONA

malo o Coroni

Evo da izbjegnemo sve "slučajnosti" koje nam se svakodnevno pojavljuju.
Evo recimo mene zanima Halleyev komet, kao što je napisao K.Tanaka;

-Imao sam 25 godina kad sam vidio tu zvijezdu,
njen ciklus traje 75 godina;
Sva je prilika da je više nikada neću vidjeti
(po sjećanju)

I gdje su nestale izbjeglice, a di je veljača, pokusica, i ostale b.a.b.e. i žabe.....

Ali zato imamo Babu, koja jučer u "školi za život" za prvašiće kaže!!!! da su mačke najviše stradale od Inkvizicije, jer su sve žene koje su imale mačke proglašene vješticama i kao takve spaljene na lomači!
Ja sam neki dan vidio jednog katoličkog svećenika kako siluje jadnu macu...Odite u .....!!!!!!

Na sv. Koronu me podsjetio, odnosno ukazao moj prijatelj, svećenik i dodao Rimljanima 12.
Pa poslušajte!!!
Vi, koji uši imate...i braćo magarci


II. PRIMJENA: NOVI ŽIVOT U KRISTU
Duhovno bogoslužje
Zaklinjem vas, braćo, milosrđem Božjim: prikažite svoja tijela za žrtvu živu, svetu, Bogu milu – kao svoje duhovno bogoslužje. 2Ne suobličujte se ovomu svijetu, nego se preobrazujte obnavljanjem svoje pameti da mognete razabirati što je volja Božja, što li je dobro, Bogu milo, savršeno.
3
Ponizna ljubav u zajednici
Da, po milosti koja mi je dana svakomu između vas velim: ne precjenjujte se više no što se treba cijeniti, nego cijenite se razumno, kako je već komu Bog odmjerio mjeru vjere. 4Jer kao što u jednom tijelu imamo mnogo udova, a nemaju svi isto djelovanje, 5tako smo i mi, mnogi, jedno tijelo u Kristu, a pojedinci udovi jedan drugomu. 6Dare pak imamo različite po milosti koja nam je dana: je li to prorokovanje – neka je primjereno vjeri; 7je li služenje – neka je u služenju; je li poučavanje – u poučavanju; 8je li hrabrenje – u hrabrenju; tko dijeli, neka je darežljiv; tko je predstojnik – revan; tko iskazuje milosrđe – radostan!
9Ljubav nehinjena! Zazirite oda zla, prianjajte uz dobro! 10Srdačno se ljubite pravim bratoljubljem! Pretječite jedni druge poštovanjem! 11U revnosti budite hitri, u duhu gorljivi, Gospodinu služite! 12U nadi budite radosni, u nevolji strpljivi, u molitvi postojani! 13Pritječite u pomoć svetima u nuždi, gajite gostoljubivost!
14Blagoslivljajte svoje progonitelje, blagoslivljajte, a ne proklinjite! 15Radujte se s radosnima, plačite sa zaplakanima! 16Budite istomišljenici među sobom! Neka vas ne zanosi što je visoko, nego privlači što je ponizno. Ne umišljajte si da ste mudri! 17Nikome zlo za zlo ne vraćajte; zauzimajte se za dobro pred svim ljudima! 18Ako je moguće, koliko je do vas, u miru budite sa svim ljudima!
19Ne osvećujte se, ljubljeni, nego dajte mjesta Božjem gnjevu. Ta pisano je: Moja je odmazda, ja ću je vratiti, veli Gospodin. 20Naprotiv:
Ako je gladan neprijatelj tvoj, nahrani ga,
i ako je žedan, napoj ga!
Činiš li tako,
ugljevlje mu ražareno zgrćeš na glavu.
21Ne daj se pobijediti zlom, nego dobrim svladavaj zlo.Post je objavljen 19.03.2020. u 21:35 sati.