Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aniram

Marketing

Jutros se činio kvart nekako ljepšijim nego svih ovih mjeseci... sunce grije, proljeće je tu, a kao da je netko odlučio urediti svo ono smeće i posložiti one od zadnjeg nevremena razbijene kante i kao da se netko pokušao barem donekle pokazati da imamo kontrolu nad svojim životima i konačno smo, eto, skontrolirali sadržinu onih patetičnih bofl plastičnih kanti za smeće koje lete po ulicama pri svakom malo jačem povjetarcu. Danas nije bilo smeća nagomilanog na kante i razbacanog po livadama, lijep jedan prizor, za promjenu, malo.
Jutros se čak i mali konzum malo uspio bolje opskrbiti nego jučer. U tu sam svrhu uspjela izbrojati petnaestak dvopeka, kupila opet jedan. I dva dukatos masna jogurta jer mi fino pašu. I jedno pakiranje kokica jer fino ubijaju žgaravicu. I jedan oveći paket mini uložaka jer, istina je, trudnoća pomlađuje pa vagina veselo slinavi, eto. 50 kn.
Na tržnici se isto činilo življe. Danas su radile sve piletinarnice koje jučer nisu, pa jučer nismo imali filete kao pojačanje za ručak. Danas je već u deset ona bolja prodavaonica bila u potpunosti opustošena i sve čistih, praznih, sjajnih limenih posuda koje su sve do prošlog petka po cijele dane bivale pune ostataka ptičje obdukcije. Ispred obje mesnice je i jučer i danas bio red od petnaketak ljudi, promet čini se žešći nego u najžešćih praznika, a od tri ribarnice samo je jedna imala gajbicu friških srdelica a koje se inače prodaju za deset kuna kilo, danas su koštale dvadeset. Kupila sam kilo srdelica jer to je još uvijek najjeftiniji omega tri, a djetetu se razvija sadržaj glave pa se za cijenu ne pita. Uz srdelice fino pašu blitva i krumpir vulgaris, a danas imamo i odraslo mladunče na ručku, odraslo može fino pojest, pa onda dvije vezice blitvi u ne baš najranijoj povrtnoj fazi - 40 kn. Krumpir se i dalje drži na 5 kuna kilo. Imam na tržnici ljude od finoga krumpira pa dvije kile krumpira za zalihu zlunetrebalo. Nisu oni svaki dan na tržnici, a moram doma neke fine guzice hraniti. Gunđa se kad krumpiri nisu baš tako fini, fini.
Voće danas ništa jer žgaravica meni a njima mandarine postale nezanimljive. Imam neki limun pa ga cijedim jer limun ne čini žgaravicu. A imamo doma i starih banana, radit ću mafine kad im kora pocrni još malo više.
Ne znam što će biti s tržničarima kad država poludi pa nas potjera u potpunu karantenu. Ovo što su krenuli brijati cijene neće ih spasiti, a i skoro da bi mogla reći da neka im jednom kad ih stigne. Ali nema se tu ništa ni govoriti, u globalu smo ionako svi najebali.



Post je objavljen 17.03.2020. u 12:13 sati.