Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/magneto

Marketing

Dok traje samoizoliacija

Kaže mi MojOn da sve više zaboravljam, ponavljam pitanja na koje sam već dobila odgovor i ponavljam radnje koje su već obavljene.
S tim mogu živjeti dok god će mi odgovarati na pitanja jer u trenutku kada ih postavljam mene stvarno zanimaju odgovori.
Smijala mi se teta u knjižnici, kaže svi navalili na brašno i kvasac, a vi na knjige. Treba i mozak nahraniti u ovim samoizolacijskim vremenima.
Igramo doma Rječalicu iako je upitna kvaliteta igre koja se bavi riječima dok u nazivu ima očitu pravopisnu grešku, ali sve je dobro dok me tjera na razmišljanje. MojOn sasvim dobro iskorištava situaciju jer stalno pobjeđuje, pa ja kao vječni gubitnik moram iznosit smeće, prat suđe i kuhat ručak i sve te neke stvari koje dogovaramo koje gubitnik mora obaviti.
Svi skupa doma gledamo "Medici", taman je počelo širenje kuge i posljedice koje je ostavila iza sebe. Inače, odlična je serija, 3 sezone po 8 epizoda, vladavina Cosima Starijeg, Mlađeg i Lorenza Veličanstvenog i tek jedan od podsjetnika kako je čovjek uvijek isti, radilo se to o 14. st. ili ovom našem.
Čak su nam i metode iste unatoč svom tehnološkom napretku i količini obrazovanja koje nam je nadohvat ruke. Rulja je uvijek bila ovca i kao takva pogodna za šišanje, sve u duhu demokracije.
Dućani su opustošeni, pa je svaki dan novi izazov što smisliti za ručak, a da je jestivo, donekle zdravo i da ga svi volimo, barem malo.

Inače, od kuknjave nema puno pameti, možemo se i solidalizirati i pomoći onima koijma je pomoć potrebna, pa ako želite, a ne znate kako, za područje Splita :

Gradsko društvo Crvenog križa Split otvara telefonsku liniju preko koje se možete informirati o mogućnostima pomoći u nabavci i dostavi osnovnih prehrambenih i higijenskih potrepština i lijekova za rizične skupine građana.
TELEFONSKA LINIJA ZA POMOĆ RIZIČNIM SKUPINAMA: 021 489 464
Svaki dan od 08:00 do 16:00 sati!


Vjerujem da postoji slična opcija i u vašem gradu.

Svak se češe gdje ga svrbi, pa ne mogu prestati razmišljati o kroničnim bolesnicima i kako njima sada izgleda život, pregledi, terapije, hitne intervencije, koliko im je i da li im je sve dostupno. Tekući život i situacije ne pitaju za viruse ni izvanredna stanja.

Post je objavljen 17.03.2020. u 08:57 sati.