Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Medikament širokog spektra primjene

Bit bez dezinficijensa vrlo je rizičan sport; ako niste do sada, valjda sad perete ruke ko mahniti pa ih dezinficirate ako ste uspjeli kupit dezinficijens.
Ispostavlja se da su iznimno otporni na sve poznate i nepoznate viruse oni koji se zapravo dezinficiraju iznutra, neki više neki manje, već prema subjektivnom osjećaju ugroze i afinitetima. Živi svjedok je neuništivi zadarski grdelin, koji je dobrano dezinficiran dao intervju i nabrojo cijela čudesa o sebi i virusu i vinu i ženama i seksu i vrag zna o čemu sve nije mljeo.
Pa sam se sjetila jedne divne priče o još divnijem dezinficijensu širokog spektra primjene, a objavljena je i u knjižici; obzirom da je moj cilj nasmijat ako je ikako moguće, evo prigode da ponovimo neke spoznaje od ranije.

U našem se podneblju koristi jedan, moglo bi se reći, univerzalan lijek za sva pobolijevanja.

Riječ je o rakiji, u širim narodnim masama poznatoj i kao Šljivomicin, dakle već je u nazivu vidljivo da je riječ o lijeku sa svojstvima što analgetika, što antibiotika i ko zna čega sve ne. Spektar primjene vrlo je širok, pa se tako rakija preporučuje za liječenje:
- zubobolje ( ne mućkat pa pljunut ni za Boga; proguta se i poslije dvije-tri čovjek zaboravi da uopće ima zube )
- zapletaja crijeva ( uobičajena doza je pet do šest manjih čašica zbog jake boli, jedino je problem što se onda umjesto crijeva zapliće jezik )
- migrene ( u zamračenoj prostoriji deknu se jedna ili dvije, i eto boljitka već nakon desetak minuta )
- reumatskih oboljenja ( za bolove doziranje po potrebi, za masiranje dobro natopljeni oblozi koji se u slučaju krajnje nužde mogu ižmikat u čašu i popit )
- problema s vidom ( bilo da je riječ o dalekovidnosti ili kratkovidnosti, nakon par čašica vidi čovjek od rođene kuće do Berlina )
- tjelesnih oštećenja uslijed djelovanja propuha, za koji znamo da je gotovo smrtonosan ( leći u vodoravni položaj i lijek ostaviti što bliže krevetu, ako se bol pojača )
- gripe ili prehlade ( e tu se lijek skuha i pije vruć, što više to bolje, zbog preznojavanja )
- kamenaca svih oblika i vrsta ( obzirom da se radi o jakim bolovima, lijek se uzima bez pretakanja u čašu, direktno iz ambalaže )
- uganuća, iščašenja i lomova ( i tu se preporučuje udarna doza, opet zbog jakih bolova; ako treba ić na kirurgiju, iza konzumacije lijeka žvakat Ervejvs žvakaće, da se kirurg ne složi na pod kad pacijent puhne prema njemu )
- svih oblika straha ( doziranje po potrebi; ko recimo mora u avion a nemre se ni na ljestve popet, nakon šta lijek počne djelovat mogo bi se popet na Ajfelov toranj i to s vanjske strane )
Zapravo nema oboljenja gdje ovaj osvježavajući napitak ne donosi poboljšanje. Naravno, za nuspojave nemojte ić ispitivat u ljekarnu il kod svog liječnika; pitajte onog tko je napitak flaširo kolika je jakost i koju dozu preporučuje.

Mogu još dodat, kao veliki ljubitelj šumskih stvorenja, da je rakija u lovu spasila više životinja nego sva društva za zaštitu zajedno ( divan citat, morate priznat ).



Post je objavljen 16.03.2020. u 18:41 sati.