Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

ISTRA ZATVARA UGOSTITELJSKE OBJEKTE SVIH KATEGORIJA


ZATVARAJU SE USLUŽNE DJELATNOSTI I TRGOVINE !

Istarska županija koja je u neposrednijem kontaktu s građanima Italije, jer mnogi stanovnici iz Istre odlaze u Italiju na rad, donijela je nove strože mjere protiv korona virusa. Zato je odlučeno da se nakon vrtića, škola, i fakulteta zatvaraju svi ugostiteljski objekti svih kategorija s prekidom rada do 14. travnja, a trgovine će raditi samo do 18 sati – uključujući i trgovine na benzinskim postajama. Izuzima se rad dostava, te pučke kuhinje, što su maksimalne mjere predostrožnosti radi zdravlja stanovništva. Zatvaraju se i uslužne djelatnosti u kojima se ostvaruje neposredni bliski kontakt s klijentima, a to su frizeri, pedikeri, maseri i kozmetičari te imaju prekid rada od 15. ožujka do 14. travnja rekao je na na konferenciji za novire u Puli načelnik stožera Civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Broj oboljelih u Italiji se posljednja 24 sata povećao za 3 500 novooboljelih, dok je 175 bolesnika umrlo, podaci su za 14.ožujak.
Drugo najveće žarište korona virusa nakon Italije je Španjolska gdje je u posljenja 24 sata zabilježeno više od 1 000 novo oboljelih pa je Vlada Španjolske proglasila izvanredno stanje.
Hrvatska u kojoj je 39 oboljelih bilo 14. ožujka poduzima sve mjere da se uspori rast zaraženih korona virusom.


Post je objavljen 15.03.2020. u 07:07 sati.