Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Aktualno vir(tu)alno



Ovo sve zanimljivije s virtualnom nastavom, teoretičari iz ministarstva se prave najpametniji u Europi, mi iz prakse slutimo već što će se događati, ne mislimo samo na neminovne padove sustava koji će događati zbog preopterećenosti. Tu su obitelji s više djece i jednim računalom ili samo tabletom, mudraci koji već sad najavljuju da će se ulogirati na početku nastave, odlogirati na kraju, te obitelji koje, vjerovali ili ne nemaju računala, menimama od ponajbolje učenice nema ni e mail adresu, pa curi dopuštam da sama pravda izostanke, srećom ona to ne zloupotrebljava. Zaboravlja se i dosta kolega, koji blago rečeno, nisu baš vješti u radu s računalima,a na te dvije edukacije do sad, nama je bilo prelako, njima preteško.
No dobro, najvažnije je zdravlje i ljudski životi. Problem je samo što je ovoj ministrici broj radnih dana sveto pismo, mi koji smo predavali u ratu smo znali regularno završiti školsku godinu s mnogo manje odrađenih radnih dana, posebno kolege s područja neposredno zahvaćenim ratnim sukobima i nitko nije dramio. Nadareni studenti iz tih krajeva su i s manjkom srednjoškolskih sati završavali fakultete, manje nadareni uglavnom ne, kako to uostalom uvijek biva.
Moram završiti, žurim na još uvijek stalnu nastavu, moram priznati da jučer na jednom satu nije bilo ugodno, jedna učenica je stalno kihala i kašljala, a bili smo, manja grupa, u maloj učionici.

Post je objavljen 12.03.2020. u 10:05 sati.