Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zaboland

Marketing

Premijer "ukinuo" rukovanje

U međuvremenu broj zaraženih Sirevih glava je danas opet porastao za pedesetak i bilanca na kraju dana je 321. Svi isto tako znamo da tu neće stati.

U općini Renkum, pod koju spada Oosterbeek, svi zaraženi su u nekoj vezi sa hokejskim klubom, jer naravno da hokejske obitelji idu na skijanje u Sj. Italiju, a ne nogometaši ili oni koji igraju korfbal. Večeras smo imali sastanak tehničke komisije kluba. Slijedeći je za mjesec dana i sve radimo kao normalno, ali zapravo znamo da postoji realna šansa da nećemo svi biti na slijedećem sastanku. Pitanje je samo tko. Bizaran osjećaj, kao u nekom filmu.

Vlada je danas imala krizni sastanak, gdje su pretresani razni scenariji. Nisu najavljene nikakve nove mjere osim pojačane higijene, koja je već bila savjetovana i ukidanja rukovanja, koje se već spominjalo, ali se nije baš poštovalo (osobno iskustvo ove subote), jer se činilo pretjerano. No sada je i premijer sve pozvao da se prestanu rukovati. No još je uvjerljiviji argument da je od subote broj zaraženih narastao za 200 posto naravno. Škole ostaju uglavnom otvorene (osim pojedinih u Sj. Brabantu) najavljene manifestacije će se održati, ali naravno sve opcije ostaju u igri. Jedino je stanovnicima Sjevernog Brabanta, južne provincije s najviše zaraženih, savjetovano da ukoliko je moguće rade od doma.


Post je objavljen 09.03.2020. u 23:18 sati.