Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mcind

Marketing

Posjet Novom V.




Nakon dužeg vremena provozao sam se kroz Vinodol do Novog Vinodolskog pregledati vrt i malo zagrijati kuću. Bilo je više sunčano sa malo burice ali sam na skuteriću prošao bez problema.

Nakon Škrljeva pogled na Tuhobić na kome se još uvijek vidi malo snijega na livadama, ali na drugoj strani u šumi i dolini Lepenice ga sigurno ima puno više.



Prolazim ispod stare gradine Drivenik.


Kratki odmor kraj Tribaljskog jezera.


Na stijeni iznad mjesta Grižane ostaci starog Belgrada koji je imao luku u današnjoj Crikvenici, a i lijepo polazište za obližnji vrh Medviđak, najmarkantniji u vinodolskim 'Alpama', ustvari Liburnijskom kršu.


U kući nakon sanacije gornje terase više ne primjećujem vlagu na stropu hodnika i stubišta, ali će poslije trebati malo ostrugati i prepiturati. Trebalo je popraviti i mješalicu sudopera jer se olabavila. Uvečer je bilo ugodno uz vatricu a ujutro sam obišao vrt.
Cvijeća je bilo više od korova, a našlo se i malo salate za večeru. Najviše je bilo narcisa i zumbula.




Na nekim dijelovima puno ljubičica.


Ružmarina i lovora imam i za izvoz, a i ne baš svagdje poželjnog bršljana. Ovaj ružmarin mi je otišao u visinu.


Nakon poslića malo proteina i vitamina, a ujutro je bilo voće i malo meda. Pirjane gljive (lisice, vrganji...) sa povrćem, začini, maslin. ulje..., i uz vrtnu salatu malo povrća iz zimnice i ukiseljenih gljiva (mrtvačke trube, prosenjak, šampinjoni...).



Za klik+klik pogled sa dijela puta na Krk i Cres iza, i zalaz u Novom sa terase.


Prije povratka šetnjica uz more.


Post je objavljen 09.03.2020. u 15:15 sati.