Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sekasmith2

Marketing

8. mart

Zovem Mirjanu na kavu, nemre, može kasnije, al mi čestita 8. mart. Reko majketi pa i tebi, ja se ne bih ni sjetila.

To bi bilo sa ženske strane.

Dragi Dado Kovačević, vrsti karikaturist s kojim nikak da se osobno upoznam, duga priča, eto, jedini se sjetio i čestital, hvala još jednom.

Vičem po stančiću: sine bi li ti mami kupil cveće za Dan žena i dal cmoku?! Da kaj, da je cveće skupo a visoki je datum (tatin sin), reko odi beri tratinčice u park pa donesi! - da mu se nede. Ja velim jesi frajer, na današnji dan sam te zanesla (tak se kod nas rađa, na dan od 9 meseci, stari obiteljski običaj) veli on kak ja to znam. Veli sestra, je fakat buraz kak zna majkica ono - preletila roda kupusnjak pa te dopeljala doma 8. 12., seljoberu jedan. Doduše ti bi prije bil iz kiselog zelja!
Veli on da je ona seljober, on je bar rođen u Zagrebu, a ona u Malom Lošinju.

Uglavnom prectava za poželit, a sve doma, ne moraš se ni posebno oblačit za kazalište.

Kći veli da ko je njoj čestital i da nek čekam Majčin dan. Nema to onog jugoslavenskog duha, samo se vrsni setiju.
Kladim se da od prijatelja (koje osobno poznam i to desetljećima) nikom nebum pala na pamet, naime, mada nisam muškobanjasta ili se tako bar osjećam, ja sam za njih Seka, a ne žensko, ak me ko razme kaj ti oču reči.

file:///C:/Users/Radmila/Desktop/neke%20slike/dado-dan-zena2020.jpg.688x388_q85_crop_upscale.jpg

Ovo je nekaj kaj ja ne znam otvoriti, al je slikovito.

Žene sretan vam Dan žena, i to svaki dan, ne samo danas. I muški, i vama isto. Nekad se kolektivno išlo na izlet s firmom, na more, pol firme se drugi dan lečilo od alkohola, al su se ljudi bar družili. Mi nemamo kruha doma, al niko da bi otišel kupiti, ja nedem, danas je Dan žena. Dosta više zuluma!

Post je objavljen 08.03.2020. u 12:41 sati.