Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Drugarice sretno!



Jučer je završio međunarodni ženski šahovski turnir u Rijeci, nisam ga posjetio, prije dvije godine me pomoćni sudac opomenuo zbog fotofrafiranja, iako sam imao dozvolu direktora turnira, ja sam osjetljiv i zlopamtilo. U zadnjem kolu je jedna nešto starija naša velemajstorica, koja do tad nije dobila ni jednu partiju, razbila mladu Slovenku, najjaču po rejtingu i omogućila izvjesnoj Ruskinji da osvoji turnir. Mladi nas zbilja žestoko potcjenjuju.
Nas troje smo umjesto posjeta zadnjem kolu turnira išli na ručak u Cont, bio je lijep dan i sjedili smo vani. Služila nas je drugaricina bivša učenica, jedna od onih koja joj je ostala lojalna i kad su se sve barabe sustava urotile kontra nje, počev od nažalost još uvijek aktualne ravnateljice gimnazije, do srećom u penziju potjerane bivše savjetnice., pa smo imali i ugodne razgovore. Krumpir je bio opet izvrstan, kobasice su ovaj put bile prezačinjene, što je Jin brzo primjetio pa se baš i nije prejeo.
Drugarica još spava, noćas je bio filmski maraton Margarethe von Trotta, koju oboje volimo, al ja više nizašto ne žrtvujem noć, malo sam bacio oko na već gledano "Olovno vrijeme" u kojem je jedna od glavnih junakinja moja omiljena gerilkinja il kako u tisku imenuju teroristica Gudrun Ensslin, dobar je film, mada malo previše politički korektan za moj ukus.
Meni ovo oko osmog marta nema smisla, kao da su sve ocvalo cvijeće izvadili tko zna od kuda, drugarica nije fan tulipana, što joj ja mogu, ostalo mi izgledalo katastrofalno.



Post je objavljen 08.03.2020. u 11:11 sati.