Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/procitano

Marketing

Placebo ste vi


Dr. Joe Dispenza
Izdavač: Planetopija

Vjerujem da se u svima nama nalazi inteligencija, nevidljiva svijest, koja je izvor života.

Ni jednoj misli koju nisam htio doživjeti nisam dopuštao da se uvuče u moju svijest.

U trenutku kada nam se dogodi kriza ili trauma, previše svoje pozornosti i energije trošimo na razmišljanje o onome što ne želimo umjesto o onome što želimo.

Um i materija nisu zasebni elementi, naše su svjesne i nesvjesne misli i osjećaji nacrti koji upravljaju našom sudbinom. Ustrajnost, uvjerenje i usredotočenost potrebni za manifestaciju bilo kakve potencijalne budućnosti leže u ljudskom umu i u umu beskrajnih mogućnosti u kvantnom polju.

Pozitivan stav može djelovati jednako dobro ili bolje od pravilne ishrane, redovite tjelovježbe i održavanja idealne tjelesne težine.

U ispitivanju dr. Keiko Hayashia dijabetičari koji su sat vremena gledali humorističan program uključili su ukupno 39 gena, od kojih je 14 bilo povezano s aktivnošću stanica prirodnih ubojica (NK, natural killer cells).

Proces ne djeluje zbog nekakve čarolije u tableti, nego zbog toga što je ljudsko tijelo samo sebi najbolji farmaceut i zbog toga što najuspješnije recepte ispisuje tijelo samo. Cousins

Ako danas mislite iste misli kao i jučer, što je i više nego vjerojatno, onda i birate isto. Ti isti današnji odabiri oblikovat će ista ponašanja sutra. Ista sutrašnja ponašanja na koja ste navikli proizvest će ista iskustva u vašoj budućnosti. Isti događaji u vašoj budućoj stvarnosti cijelo vam vrijeme bude iste predvidive emocije. I kao rezultat toga svaki se dan osjećate isto. Vaše jučer postane vaše sutra – stoga je zapravo vaša prošlost vaša budućnost.

Kad vi kao osobnost prigrlite nove misli, radnje i osjećaje, neizbježno ćete stvoriti novu osobnu stvarnost u svojoj budućnosti.

Do trenutka kad zađete u svoje tridesete godine, vaš se mozak već organizirao u prilično ograničenu strukturu automatskih programa – i taj fiksni obrazac vaš je identitet…
Kad god navedete svoj mozak na drukčiji rad, mijenjate svoj um. Kada počnete razmišljati 'izvan kutije', nove bi misli trebale uzrokovati nove odabire, nova ponašanja, nova iskustva i nove emocije. Tada se i vaš identitet mijenja.

Ne možemo stvoriti novu budućnost dok živimo u prošlosti.

Budući da većina ispitivanja placeba pokazuje da je jedna misao u stanju aktivirati autonomni živčani sustav tijela i proizvesti značajne fiziološke promjene, znači da regulirate svoj unutarnji svijet jednostavnim povezivanjem misli s emocijom. Sve vaše podsvijesne, autonomne sustave neurokemijski pojačavaju vaši poznati osjećaji i tjelesni doživljaji povezani s vašim strahom – i vaša ga biologija savršeno odražava.

Ako je vaše očekivanje da će vam budućnosti biti jednaka prošlosti, ne samo da razmišljate u prošlosti, nego također odabirete poznatu budućnost isključivo na temelju svoje prošlosti i emotivno prihvaćate taj događaj dok vaše tijelo (kao nesvjestan um) ne povjeruje da živi u budućnosti u sadašnjem trenutku. Sva vaša pozornost usmjerena je na poznatu, predvidivu stvarnost zbog koje ograničavate sve nove izbore, ponašanja, iskustva i emocije. Nesvjesno predviđate svoju budućnost fiziološki se držeći prošlosti.

Postali ste podložni vlastitim autosugestijama. I ako se vaše sadašnje znanje temelji na vlastitim zaključcima proizašlima iz prošlih iskustava, uvijek ćete stvarati ishod koji je jednak vašem umu. Promijenite ono čemu pridajete značenje i promijenite svoju namjeru.

DNK je latentna. Ona je potencijalno skladište pohranjenih informacija koje čeka da bude otključano ili otvoreno. DNK možete smatrati popisom potencijala koji čekaju upute za proizvodnju proteina koji reguliraju i održavaju svaki aspekt života…
Ne znamo što je sve u skladištu i kako tome pristupiti pa zbog toga koristimo samo malen dio onog što nam je dostupno. Mi zapravo izražavamo samo oko 1,5 posto svoje DNK, dok preostalih 98,5 posto neaktivno leži u našem tijelu.

Ono što mislite o sebi, o životu i izborima koje činite kao rezultatu tih uvjerenja, također stalno odašilje iste poruke istim genima.
Tek kad se stanica uključi na nov način, novim informacijama, tek tada ona može stvoriti tisuće varijacija istog gena koje će stvoriti nov izražaj proteina – što će promijeniti vaše tijelo.

Postoje tri vrste stresa: tjelesni stres (trauma), kemijski stres (toksini) i emocionalni stres (strah, briga, preopterećenost itd.). svaka vrsta može pokrenuti više od 1.400 kemijskih reakcija i proizvesti više od 30 hormona i neuroprijenosnika. Kada se pokrene taj kemijski slap hormona, vaš um kroz autonomni živčani sustav utječe na vaše tijelo i vi doživite vezu između uma i tijela.

Hormoni stresa, kao što uzrokuju da stanice tijela postaju sebičnije da bi osigurale naš opstanak, potiču i naš ego da postane sebičniji – i mi postanemo materijalisti koji definiraju stvarnost svojim osjetilima. Naposljetku se osjećamo odvojeno od novih mogućnosti jer kako nikad ne napuštamo stanje kronične uzbune, poimanje 'ja na prvom mjestu', koje prožima naše razmišljanje, sve se jače usađuje i ustraje te stoga postajemo samoživi i egoistični. U konačnici se naše 'ja' definira samo kao tijelo koje živi u okolini i vremenu.

Vi doista imate određen stupanj kontrole nad svojim genetskim inženjeringom – preko svojih misli, odabira, ponašanja, iskustava i emocija.

Trebamo se usredotočiti ne samo na izbjegavanje negativnih emocija, kao što su strah ili ljutnja, nego i na svjesno razvijanje iskrenih, pozitivnih emocija, kao što su zahvalnost, radost, uzbuđenje, entuzijazam, oduševljenje, strahopoštovanje, nadahnuće, čuđenje, povjerenje, ljubaznost, suosjećanje i osnaženost, da bismo poboljšali svoje zdravlje u najvećoj mogućoj mjeri.

Cijela je svrha meditacije izdignuti se iznad analitičkog uma i zaći u dublje slojeve svijesti.
Tijekom meditacije pomičemo se ne samo iz našeg svjesnog uma u podsvjesni um, nego i iz sebičnost u nesebičnosti, iz svijesti nekoga i nečeg u svijest nikoga i ničeg, iz materijalizma u ne-materijalizam, iz prostora u ne-prostor, iz vremena u bez-vrijeme, iz vjerovanja da je vanjski svijet stvarnost i definiranja stvarnosti vlastitim osjetilima u vjerovanje da je unutarnji svijet stvarnost i da ćemo se jedanput kad zađemo u njega naći u 'nečulnom stanju' – svijetu misli onkraj osjetila. Meditacija nas iz preživljavanja vodi u stvaranje, iz odvojenosti u povezanost, iz neravnoteže u ravnotežu, iz načina djelovanja koji odgovara prijetećim situacijama u način djelovanja koji odgovara rastu i razvoju, iz ograničavajućih emocija straha, srdžbe i tuge u emocije radosti, slobode i ljubavi koje nas oslobađaju. Odbacujemo držanje za poznato prihvativši nepoznato.

Kada govorimo o placebo-učinku, potrebna je određena razina sugestibilnosti da bi se osoba mogla izdignuti iznad svojeg tijela i okoline na neko duže vrijeme – to jest da bi mogla prihvatiti, vjerovati i prepustiti se ideji da je unutarnji svijet stvarniji od vanjskog.

Kada su kvantni fizičari počeli promatrati sve manje i manje dijelove atoma, kao što je nukleus, što su detaljnije promatrali, to je atom bivao sve manje vidljiv i jasan, dok u konačnici nije posve nestao. Atomi su, kažu nam, naizgled 99,9999999999 posto prazan prostor. Ali taj prostor nije stvarno prazan. On je zapravo ispunjen energijom. Točnije, njega čini golemi niz energetskih frekvencija koje tvore neku vrstu nevidljivog, međusobno povezanog polja informacija. Stoga ako je svaki atom 99,99999999999 posto energija ili informacija, znači da je naš poznati svemir i sve u njemu – bez obzira na to koliko nam čvrsto ta materija može izgledati – u biti samo energija i informacija. I to je znanstvena činjenica.

Tek kad promatrač usredotoči pozornost na jednu lokaciju bilo kojeg elektrona, taj se elektron pojavi na tom mjestu. Odvratite pogled i subatomska energija pretvorit će se opet u energiju.
Stoga prema tom 'učinku promatrača', fizička materija ne može postojati ili manifestirati se dok je mi ne opazimo – dok je ne vidimo i usredotočimo pozornost na nju. A kad više ne obraćamo pozornost na nju, ona nestaje, odlazi odakle je i došla. Materija se stoga stalno mijenja, oscilira između manifestiranja u materiju i nestajanja u energiju (točnije oko 7,8 puta u sekundi). Budući da je ljudski um (kao promatrač) blisko povezan s ponašanjem i pojavom materija, mogli bismo reći da je nadmoć uma nad materijom kvantna stvarnost. Na to još možemo gledati i ovako: u sićušnom svijetu kvantuma subjektivni um utječe na objektivnu stvarnost. Vaš um može postati materija, to jest i svojim umom možete materijalizirati.
Budući da subatomska materija čini sve što možemo vidjeti, dodirnuti i iskusiti u svojem makrosvijetu, i mi na neki način – zajedno sa svime u našem svijetu – također stalno nestajemo i ponovno se pojavljujemo. I stoga ako subatomske čestice simultano postoje u beskrajnom broju mogućih mjesta, na neki način to možemo reći i za sebe. I baš kao što te čestice prijeđu iz simultanog postojanja svugdje (kao val, energija) i manifestiraju se točno ondje gdje ih promatrač traži u trenutku kada obraća pozornost (kao čestica ili materija), i mi smo potencijalno sposobni prenijeti beskrajan broj potencijalnih stvarnosti u fizičko postojanje.
Drugim riječima, ako možete zamisliti određeni budući događaj koji želite doživjeti u svojem životu, ta stvarnost već postoji kao mogućnost negdje u kvantnom polju – izvan ovog prostora i vremena – i samo čeka da obratite pozornost na nju. Ako vaš um (preko vaših misli i osjećaja) može utjecati na to kad i gdje će se elektron pojaviti ni od kuda, i vi biste u teoriji trebali moći utjecati na pojavu bilo kojeg broja mogućnosti koje možete zamisliti.

Vi stvarate i po inerciji. Ako vi, kao kvantni promatrač, promatrate svoj život s iste razine uma svaki dan, prema kvantnom modelu stvarnosti, uzrokujete da se beskrajne mogućnosti pretvaraju u iste obrasce informacija iz dana u dan. Ti obrasci, koje vi nazivate svojim životom, nikad se ne mijenjaju, i stoga vam nikad ne omogućuju da izazovete promjenu.
Stoga, mentalno vježbanje nikako nije besposleno sanjarenje ili prepuštanje pustim željama. Ono je vrlo konkretan način na koji s namjerom možete manifestirati svoju željenu stvarnost, uključujući i život bez bola ili bolesti. Tako što ćete se više usredotočivati na ono što želite, a manje na ono što ne želite, u svoju stvarnost možete prizvati što god želite i istodobno uzrokovati da 'nestane' ono što ne želite tako što se na to nećete više usredotočivati.

Što atom brže vibrira, to više energije stvara i manje vremena provodi u fizičkoj stvarnosti. Pojavljuje se i nestaje prebrzo da bismo mi to mogli vidjeti zbog toga što vibrira puno većom brzinom od nas.

Istraživanja potvrđuju da se većina interakcija između stanica događa brže od brzine svjetlosti – a budući da je granica ove fizičke stvarnosti brzina svjetlosti, znači da stanice moraju komunicirati preko kvantnog polja… Stoga, prema kvantnom modelu stvarnosti, mogli bismo reći da su sve bolesti snižavanje frekvencije.

Kada promijenite svoju energiju jer ste donijeli odluku s čvrstom namjerom, povećavate frekvenciju svoje atomske strukture i stvarate svjesniji, usklađeniji elektromagnetski potpis. Utječete na fizičku materiju svojeg tijela. Povećanjem svoje energije povećavate električnu energiju koja struji vašim atomskim ventilatorima. Povišena frekvencija počne organizirati stanice vašeg tijela kako bi postale manje čestica (materija), a više val (energija). Drugim riječima, sva vaša materija ima više energije – ili više informacija. Usklađenost možete smatrati ritmom ili urednošću, a neusklađenost nedostatkom ritma ili neurednošću, nedostatkom sinkronije.

Vučete bolest (koja je snižena frekvencija) prema povišenoj frekvenciji. Istodobno, također, utječete na to da neusklađene informacije, koje su postojale između atoma i molekula, kemijskih tvari i stanica, tkiva i organa te između tjelesnih sustava, djeluju iz polja bolje organiziranih informacija.

Što je vaša energija neusklađenija i nesinkroniziranija, vaše su stanice manje sposobne komunicirati jedna s drugom.

Ta univerzalna inteligencija upravo u ovom trenutku daje vam život. Ona organizira i orkestrira stotine tisuća nota u skladnoj simfoniji koju čini vaša fiziologija – one stvari koje su dio vašeg autonomnog živčanog sustava. Ta inteligencija brine se za to da vaše srce u jednom danu otkuca više od 101.000 puta, da crpi više od dva galona krvi u minuti, koja prijeđe više od 97.000 kilometara u svaka 24 sata. Za vrijeme koje vam je potrebno da završite čitanje ove rečenice, vaše će tijelo stvoriti 25 trilijuna stanica. I svaka od 70 trilijuna stanica koje čine vaše tijelo, izvrši između 100.000 do 6 trilijuna funkcija u sekundi. Udahnut ćete 2 milijuna litara kisika danas, a taj će kisik dospjeti do svake stanice u vašem tijelu za svega nekoliko sekundi.

Upravo se s tom inteligencijom punom ljubavi spajate tijekom meditacije, kada odložite svoj eto i iz sebičnosti prijeđete u nesebičnost, kada postanete čista svijest – ne više tijelo u okolini ili linearnom vremenu, nego svijest bez tijela, nitko, ništa, u neprostoru i u bezvremenu. Tada postanete sama svjesnost u beskrajnom polju mogućnosti.
Vi ste u nepoznatome. I iz nepoznatoga se stvaraju sve stvari. Vi ste u kvantnom polju. I vi i ja već imamo sav potrebni biološki mehanizam da ostvarimo taj podvig pretvaranja u čistu svijest.

Iskustva iz ranog djetinjstva postaju podsvjesna stanja postojanja.

Iako će vam se negativne misli potkradati stotinu puta dnevno, malo po malo stvorit ćete nekoliko novih misli, zapišite ih i trudite se duboko vjerovati u njih.

Morate proći biološku, kemijsku i genetsku smrt svojeg starog 'ja' prije nego se pojavi novo 'ja'.

Pretvorite strah u hrabrost, frustraciju u strpljenje, bol u radost i slabost u snagu. Počet ćete se mijenjati – iznutra i izvana. Oslobođeni ovisnosti tih ograničavajućih emocija, tijelo će vam manje živjeti u prošlosti i kretat ćete se prema novoj budućnosti.

…ako su kosti izrađene od kolagena – koji je protein – a ja sam htjela da moje koštane stanice proizvode zdrav kolagen, morat ću ući u svoj autonomni živčani sustav, izdići se iznad svojeg analitičkog uma, ući u svoj podsvjesni um, opetovano programirati svoje tijelo novim informacijama i omogućiti mu da dobiva nove naredbe svaki dan. Kada sam primila dobru vijest, osjećala sam se kao da sam napola prešla rijeku promjene.

…namjeravala sam svojem tijelu dati više novih i drukčijih signala, a budući da preseljenje u novu kuću u Hamptonsu nije bilo realno, te malene stvari morale su biti dovoljne.
Laurie je čak posvuda u svojem okruženju stavljala poruke da je podsjećaju na to da bude svjesna i da potiču misli i osjećaje o njezinoj budućnosti. Napisala je Ja sam zahvalna, Uzdigni se i Voli … Tvoje su misli nevjerojatno moćne. Mudro ih biraj.

… nekoliko sljedećih mjeseci Laurie se jednostavno počela osjećati sretnije, radosnije, slobodnije i zdravije. Počela je razmišljati o svojoj budućnosti s više jasnoće.

… bilo je u redu, duboko u meni, kakvi god nalazi bili. To mije omogućilo da potpuno zaboravim na to jer ništa nisam očekivala. Osjećala sam se sretno i zapravo opsesivno zahvalno.

… Njezine su joj misli doslovce stvarale bolest.

… zapitala se: Što je alternativa? Ostati u poremećenom odnosu i potonuti još dublje? Ili odabrati slobodu i mogućnosti? Ovo je moja prilika za nov i drukčiji život.

… svaki se dan budila u 4.30 da bi meditirala i počela je kondicionirati svoje tijelo na nov način. Radila je na tome da osjeti sadašnji trenutak za koji je shvatila da joj je prije bio nedostižan.

… sve češće i češće otkrivala je da se može suzdržati od pokretanja i spajanja starih neuronskih veza srdžbe, frustracije, zamjeranja, bahatosti i nepovjerenja i da umjesto njih može pokretati i spajati nove neuronske veze ljubavi, radosti, suosjećanja i ljubaznosti. Znala je da time čisti stare veze i stvara nove.
S vremenom je postala nevjerojatno zahvalna na tome što je živa, shvativši da ondje gdje postoji sklad, ne može postojati nesklad.

… Podsjetila bi samu sebe da se svaki put kad niže emocije promijeni u uzvišene emocije, udaljava od svoje prošlosti i priprema svoj mozak i tijelo na novu budućnost.

… Mijenjala se iz čestice u val tako što je oslobađala pohranjene emocije kao energiju u svojem tijelu. Njezino tijelo više nije živjelo u prošlosti.
S tom novom dostupnom energijom, koju je oslobodila, Candace je počela nazirati novu budućnost. Zapitala se: Kako se želim ponašati, osjećati, razmišljati? Time što je mjesecima svaki dan ustajala u stanju zahvalnosti, svojem je tijelu davala upute da je njezina nova budućnost već stigla, što je signaliziralo nove gene na nove načine i vraćalo njezino tijelo u homeostazu.

… Objasnila je da je znala da je sama stvorila tu bolest i da je stoga odlučila provesti eksperiment i rastvoriti je. Rekla je liječniku da je svakodnevnim meditacijama i održavanjem uzvišenog stanja emocija epigenetski signalizirala nove gene umjesto da nezdravim emocijama dopusti da nastave signalizirati stare gene. Objasnila je da je redovito radila na tome tko je htjela postati i da je prestala reagirati na stvari iz svoje vanjske okoline poput životinje na programu za preživljavanje: boreći se, bježeći, udarajući ili vrišteći. Sve što ju je okruživalo u biti je ostalo isto, samo što je ona sada reagirala na način koji je bio izraz ljubavi prema sebi.

… Maknula si je samu sebe s puta i osjećaj je bio nevjerojatan! Na moje iznenađenje Joann je signalizirala nove gene na nove načine tijekom te jedne meditacije. Promijenila je svoje stanje za samo jedan sat!

… Joann je znala da je njezin MS samo oznaka, kao što je to i 'majka', 'supruga' ili 'šefica'. Ona je promijenila tu oznaku tako što je otpustila svoju prošlost.

Ona je sada zaljubljena u život, srce joj je potpuno otvoreno i osjeća se povezanom s nečim što je veće od nje. Bila je u stanju milosti i osjećala se toliko sjajno da je htjela ostati u tom sadašnjem trenutku.

Svi polaznici spomenuti u ovoj knjizi koji su promijenili određeni dio sebe, prvo su morali zaći u svoju nutrinu i promijeniti svoje stanje postojanja. Stoga na svoju meditacijsku praksu možete gledati kao na način kako da svaki dan uzmete svoj placebo. Ali umjesto uzimanja pilule, vi ćete zalaziti u svoju nutrinu. S vremenom će vam meditacija postati poput vjerovanja u uzimanje lijeka.

Svu svoju pozornost usmjeravamo na stvari, ljude i probleme (usredotočujemo se na česticu ili materiju, a ne na val ili energiju), i definiramo stvarnost svojim osjetilima.

Budući da smo u stanju izrazite budnosti, nismo u stanju stvarati, sanjariti, rješavati probleme, učiti nove stvari ili zaliječiti se.

Svako iskustvo (prošlo, sadašnje i buduće) i sve stvari (od najmanjih mikroorganizama do najnaprednije kulture u svemiru) postoje unutar tog polja neograničenih informacije koje zovemo 'kvantnim poljem'. Rekao sam da kvantni svijet nema vrijeme, ali istina je da zapravo ima SVE vrijeme simultano – samo nema linearno vrijeme, kako ga mi obično zamišljamo.

Da biste postigli ono što ovdje nastojimo postići, a to su izlječenje i dugotrajne promjene, morate biti potpuno prisutni u sadašnjem trenutku, a ne razmišljati o tome koja je sljedeća predvidiva radnja na vašoj vremenskoj liniji.

Da biste pristupili neograničenom potenciju koji vas čeka u kvantnom polju, morate zaboraviti na poznato (svoje tijelo, lice, spol, rasu, struku, čak i svoju ideju o tome što morate obaviti danas) kako biste malo mogli ostati u nepoznatome – stanju u koje ste nitko, ništa u neprostoru i bezvremenu. Morate postati čista svijest (ništa drugo osim misli ili svjesnosti da ste svijest u praznom prostoru mogućnosti) da bi se vaš mozak moga rekalibrirati.

Prošlosti i budućnost više ne postoje kada su mozak i tijelo potpuno u sadašnjem trenutku. Predvidiva stvarnost poznatog više ne postoji, stoga se nalazite u nepoznatom carstvu mogućnosti.

Sjetite se da su uvjerenja i percepcija podsvjesna stanja postojanja. Započinju mislima i osjećajima koje opetovano mislite i osjećate dok vam u konačnici ne postanu automatski – a tada postanu stav. Povezani stavovi postanu uvjerenje, a povezana uvjerenja postanu percepcije. S vremenom to oblikuje uvelike podsvjesno poimanje svijeta i sebe, što utječe na vaše odnose, ponašanja i sve u vašem životu.

Hajde… otvori svoje srce… i vjeruj u mogućnost… ushiti se.. zaljubi se u trenutak… i doživi tu budućnost sada…

I konačno… želim da zahvališ na novome životu prije nego što se on manifestira… kako bi tvoje tijelo, kao nesvjesni um, počelo doživljavati to iskustvo sada… Zbog toga što emocionalni potpis zahvalnosti znači da se iskustvo već dogodilo… Zbog toga što je zahvalnost… krajnje stanje prijemčivosti…

Kada pogledate u zrcalo, vidite odraz i znate da je osoba koju gledate vaše tjelesno 'ja'. Ali kako se pravo 'ja', ego i duša vide? Vaš život je odraz vašeg uma, vaše svijesti i vašeg pravog 'ja'.

Kako da vi i ja postanemo natprirodni? Moramo početi raditi ono što nije prirodno – to jest moramo davati usred krize kad svi osjećaju manjak i siromaštvo, voljeti kad su svi srditi i osuđuju druge, pokazati hrabrost i mir kad su svi drugi u strahu, pokazati dobrotu kad drugi pokazuju neprijateljstvo i agresiju, predati se mogućnosti kad se ostatak svijeta agresivno gura da bude prvi, pokušava se kontrolirati i divlje se natječe u neutaživom porivu da dospije na vrh, nasmijati se kad se suočimo s nedaćama i njegovati osjećaj cjelovitosti kad nam je dijagnosticirana bolest.





Post je objavljen 06.03.2020. u 14:19 sati.