Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MINISTAR ČORIĆ U Bruxellesu s Gretom Thunberg


O MINISTROVU GOVORU NA SASTANKU VIJEĆA, NI SA GRETOM NI SLOVA NA internet STRANICI!?

Dr. Tomisalv Čorić ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić održao je u Bruxellesu 5.ožujka, sastanak Vijeća za okoliš. Prethodno je održao bilateralni sastanak s mladom aktivisticom za okoliš, tinejdžericom šveđankom Gretom Thunberg.
Hrvatsko predsjedništvo pozvalo je aktivisticu Gretu Thunberg na sastanak da se obrati ministrima.Ministar Ćorić iskazao je potporu njezinu radu, kao i radu mladih okupljenih u pokret „Fridays for Future“, te je izrazio posvećenost aktivnostima u borbi protiv klimatskih promjena.



ZAŠTO BEZ INFORMACIJE ZA JAVNOST?

No veoma je važno istaći da na internet stranici Vlade RH, kao ni na internet stranici Ministarstva zaštite okoliša i energetike nema ni riječi o tome što je hrvatski ministar dr. Čorić, kao predsjedavajući u četvrtak 5. ožujka govorio na sastanku Vijeća ministara EU. Sramotno je da ministar resora zaštite okoliša i energetike ima službu za odnose s javnošću i informiranje nesposobnu da u roku od osam do 10 sati nakon događaja, ne može pripremiti izvještaj i objaviti ga na internet stranici resornog ministarstva. Izvještaj je obveza prema javnosti, a posebno izvještaj iz ministarstva zaštite okoliša u vrijeme kada je tema zaštita okoliša svakodnevno tema razgovora u svim zemljama Europske unije i na nižim razinama od državne, i po gradovima i lokalnim sredinama. Čorić kao da nije svjestan kakav je značaj posla koji obavlja kao ministar zaštite okoliša prije svega, a onda i energetike i to u trenutku kada RH predsjeda Vijećem EU. A istovremeno kao da on kao ministar nije dovoljno snažan autoritet da bi se službenik u njegovu ministarstvu osjećao odgovoran za pravovremeno obavljanje poslova informiranja. Nevjerojatno! Ili, tako se radi u Hrvatskoj gdje osobe iz stranke na vlasti rade kako žele!



Naime, radi dojma brige za okoliš pred europskim auditorijem hrvatsko predsjedništvo na čelu s dr. Čorićem smatralo je za potrebno razgovarati i slikati se sa mladom švedskom aktivisticom koja verbalno vodi borbu protiv klimatskih promjena Gretom Thunberg. A u načelu kao da ono što je ministar rekao na Vijeću ili što je razgovarao s Gretom Thunberg je na margini važnosti! Jer informacija s ni sa kakvim pojedinostima razgovora i govora nije objavljena na stranici resornog ministarstva! Margareta Zouhar Zec



Post je objavljen 05.03.2020. u 23:48 sati.