Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sekasmith2

Marketing

Prehrana i prehrana

Godinu i pol svaki radni dan kupujem u Prehrani u Trnskom 2 sendviča, za na posel, ćerce i ja. I mjesecima ali čovječe MJE-SE-CI-MA molim - napravite mi sendvič s malom žemljicom, ima mene, mogu ja pojesti i celi kruh, al čemu kad mi je to malo pecivo baš onak po merici. Onda sam rekla da bum išla u Prehranu u Petrinjsku, nema veze, tam imaju sve otkad je zločesta šefica otišla u penziju (božemesačuvaj takve žene) - e, onda su ajd kao počeli delati s malim žemljam: Ovak

Počeli raditi jedan sendvič dnevno od jedne male žemlje čovječe - pa su, dok sam ja došla, prodali. Da ima tu jedan sused s dijabetesom i on dođe ranije. Reko ja znam koji je, to mi je sused i on nede na posel nego nemre spavati pa dođe i kupi malu žemljicu tj. sendvoček, majkumu pa kaj nemrete napraviti više!!!!!! Ma susedaaaa, evo bumo vam napravili začas drugi sendvič. Nebute, jer se meni žuri, a ljudima iza mene isto tako! Vi ste na svom radnom mestu a ja tek idem! Napravite 5 sendviča, ak vam ostane ja bum otkupila za sutra, al napravite!!!??? PLIZ!!??

Konačno su počeli delati nekih 5-6 komada, sećam se i kad i zahvaljujući kome, nebitno, uglavnom sve se proda. Trebalo im je godinu i pol dana da im dođe iz dupeta u glavu.

E al: Onda su počeli stavljati parizer moje godište, sve salame na izdisaju, ono prošel rok trajanja prije dan-dva, malo sam osjetila - smrducka, al reko desilo se, nema veze, i velim kćeri - zemi ak imaju na izbor, nekaj sa nekom trajnom salamom. I bi tako. I kad nema osim parizera niš, nemoj uzeti, bum išla u Petrinjsku. Nemam braco energije više se svaditi. E, ali:

Jučer me zove s posla ćerce (na moj posel) i skoro plače od bijesa, ta ne plače od tuge nikada: 1. O tom sendviču ona ovisi do 4 sata jer ne stigne niš pojesti, šljaka se - tražili ste gledajte kapitalizam mamu mu jebem - i nekad sendvič krene fotokopirat a nekad skenirat ili faksirat, nudi na raznim jezicima Japancu ili Španjolcu, pa pardonira; jer jede dok radi za minimalac na SSS radnom mjestu, mada je magistrirala, al to je Hrvacka. 2. Salama je tolko zaudarala kad je odmotala sendvič da samo kaj crvi nisu plazili po njoj. Veli: Ja progutala prvi (ne gledaš, ne misliš, a žuriš, sve za minimalac!) zalogaj. skužim, nemrem sad još i pljuvat, ne znam ko bu s koje strane došel........ i čekam da me potera na zahod. Nikad koš za smeće nisam tak pogodila, posle sam išla tu smrdočinu dodatno zamotavat jer je celi kat smrdil na pokvarenu salamu! 3. Moš mislit kak sam zgledala kad sam šefu uvalila 2 banke i rekla nek mi kupi bilo kaj za jesti (njega ne želim ni zamišljati, nije to šef iz snova, mora da je zgledala ko elijen).

E popizdila sam totalno. Pitaju me na poslu kaj sam tak crvena, nek zemem još jednu tabletu protiv tlaka, ova do mene me gurka, Seka, daj se smiri, kaj urlaš tak u telefon, sve bu dobro. Ja dakako psujem, zovem šeficu od te Prehrane i velim ovak: 2 godine svaki dan kod vas ujutro kupujemo 2 sedviča. Kod vas sam u dućanu minimalno 2 puta dnevno, najskuplji ste dućan u Zagrebu (osim alu-folije i vrećica za hranu za duboko) i vi meni uvalite tak smrdljivu salamu da je moja kći hitila celi sendvič! I da vam kolegica ima tri koronavirusa s 4 upale sinusa i 5 upala pluća, osetila bi da salama smrdi!!! Kaj vi nikad nigdi niš ne kupujete!?

Da se ispričava (dok sam ju opće dobila na telefon) da nije znala ko stavlja i koju salamu (nije znala da ne velim kaj) reko mi smo stalni gosti i hoću da me obeščastite. Mila kolegica mi posle prigovara da kak sam rekla stalni gosti mesto mušterije (ljudi su stoka, da sam rekla mi smo stalni kurci kod vas, imala je to istrpit jer sam bila uzrujana!, a ja i inače velim mi smo stalni gosti; a to kaj sam rekla da me obeščaste mesto obeštete, to nije kužila, to joj se dopalo).

Uglavnom ja vam dragi moji u Prehranu više nedem. Nije taj sendvič isključivi razlog, bilo je toga još, al ovo je točka na i.

Posetila sam Konzum, Prehrana postoji i u Petrinjskoj, kaj mi je blizu posla, i tam bum i pričekala da mi napraviju sendvič. Krajnje, ima tam i raznih Dubravica i Pan-pekova i Mlinara. Al sam se nasrdila, nemrem reći, vjerojatno zato kaj se radi o detetu. Mom. Odraslom, al dete je moje.

Post je objavljen 03.03.2020. u 16:52 sati.