Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/donabellina

Marketing

toaletni papir ili lug?



Ja sam se prao u lugu od drveta. I bio sam zdraviji i mlađi. Prijeđimo na lug. Prat ćemo ruke lugom, ali ne u zagrebačkim školama. Nabavljam lug sa sela i perem ruke lugom”, kazao je Bandić te optužio novinare od ničega rade priču.


Smije li netko ,tko je gradonačelnik s uspjesima i još više grijeha uopće tako odgovarati zbog situacije koja je jako poznata mnogima koji rade u školama ili čija djeca pohadjaju škole ?
Kako nije sram čovjeka kompromitiranog sa svačim, baš sa svačim a sad i sa stanom kupljenog kćeri od majke koja ne radi i nema svojih prihoda da ovako progovara obzirom da on, koji je osnovnu školu pohadjao i Poganoj Vlaki nije imao toaletnog papira a, ako je bilo sreće, bilo je bar izrezanog novinskog u zahodu škole ?

Istina je, da u nekim osnovnim školama nema vrata na wc-u , nema ni papira , ima umivaonika sa hladnom vodom, ali nema papirnatih ručnika za obrisati ruke............Sve je to istina kao i činjenica, da učenici nose papirnate maramice podučeni roditeljskim savjetima, da nakon nužde se obrišu!

Nema ova priča veze s corona virusom: ona postoji od davnina samo sad je nekako aktualna zbog situacije u kojoj jesmo.
Čak i da je htio biti duhovit vraćajući se na svoje seljačko podrijetlo i otmjeni zagrebački život promašio je i "ceo gol i fudbal"
i pokazao, po ko zna koji put , da biti gradonačelnik glavnog nam grada njemu osobno znači dobro plaćene i preplaćene mutne postove, ali da još nije unatoč svemu izašao iz svojih hercegovačkih opanaka.

Neka ga bude sram u 21. stoljeću da djeca pate s malom ili velikom nuždom do kuće jer imaju usvojene kulturološke navike
vršenja nužde iza zatvorenih vrata wc-a i pranjem ruku poslije svega.
Nije to samo sporadični slučaj jedne zagrebačke škole : manji gradovi i siromašna zaledja su još jadniji pa ni Ministarstvo nije lišeno odgovornosti za stjecanje higijenskih i socijalnih vještina.

Škola je drugi dom , pa navike usvojene u prvom domu dužne su se poštovati....Najgori način odgajanja je raskorak izmedju onoga što dijete zna, ali u drugim okolnostima ne može primijeniti.




Post je objavljen 02.03.2020. u 13:48 sati.