Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Nađeno rješenje

Surfajući po Internetu, naletjeh na portalu net.hr na slijedeću vijest popraćenu zanimljivim fotkama.

„Širenje koronavirusa po Zemaljskoj kugli krenulo je iz Kine. I dok tako bolest “drma” Europom, Azijom, Afrikom i Australijom te unosi nemir među ljude, Kinezima je koronavirus donio i nešto dobro. NASA je objavila satelitske snimke koje pokazuju dramatičan pad zagađenja u Kini nakon što je epidemija ugasila dio industrije u toj državi, ali i putovanja. Iz NASA-e kažu da se promjena barem djelomično odnosi na ekonomsko usporavanje uzrokovano naporima na suzbijanju virusa. Svemirske karte pokazuju kako su razine dušičnog dioksida, toksičnog plina iz vozila, elektrana i tvornica drastično pale u usporedbi sa stanjem prije masovne karantene.“




Cinik komentira: sve silne konferencije, sastanci političara i znanstvenika, prosvjedi ljudi koji godinama pokušavaju riješiti problem smanjenja emisije toksičnih plinova za jedan ili dva posto, nisu postigle ništa u odnosu na rješenje koje je ponudio sam Planet (Evolucija ili možda Bog) pustivši u opticaj koronovirus. Nadam se da 'akcija' neće završiti samo na Kini a zaobići druge velike zagađivače poput SAD-a, Indije, etc. Iako će to vjerojatno biti kratkotrajno rješenje (homo sapiens je tvrdo odlučio uništiti eko sustav Planeta), ipak će Planet barem na kratko moći udahnuti koji kilogram svježeg zraka.

P.S.
Evo još jedne koristi od koronovisura. Ovaj put se odnosi na Hrvatsku. I dok Kinezi zahvaljući virusu udišu svježi zrak, hrvatske škole će zahvaljujući njemu dobiti sapune, toalet papire i papirnate ručnike. Cinik bi rekao: bez žrtava nema napretka.




Post je objavljen 01.03.2020. u 16:02 sati.