Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mekon

Marketing

dugački je put na zapad





Kak tri mušketira Cajger… Špengler i ja vjutro na Trgaču.
Ščera nafčer je sused Cajger dal spamentog predloga da bi kakti mogli se počastit z finim burekom… narafski…na Dolcu. Je da je sused Špengler mrgljal i predlagal da rajši pemo tam na drugu stran na čevape… veli on da od bureka samo sračku dobi. Pa si deni čep vrit… velim mu ja…a on se žali da takšnog debelog čepa nema kaj bi nejgovu rupu zaprl. Još nadoda da sere takšne debele dreke da jedva projdeju čez nejgof šekret. I Cajger mu lepo obečava da bu mu zutra pri bureku… ak bu ga guzica poterala… nabil cipelu vrit. I tak je taj spametni dogovor utanačen za osam vur vjutro.
Na Trgaču sunčeko… znočka su Trgač oprali… još je mokar… a mokra je i Cajgeru brada kaj mu sline curiju jer si gušta bureka. Daaaaj… pemo gor na Dolac… tjera nas Cajger… buju se dovlekli Bosanci pa bumo ostali kratkih rukava. Je… pemo.. pemo… jebal te burek… mrglja Špengler.



Evo nas na polukatu Dolca… lanjskeg leta su tu celu terasu malo preuredili …pofriškali… trgofci su si znova uredili štacune… vredni kelneri su van pošlihtali stole i stolce… je da je malo friško al se bu dalo zdržati. Zapraf nas grije dobra domača travarica z otoka Paga… kaj smo si spili vsaki po tri štamprla… se razme..pri moji hiži. Drugač pa… Cajger i Špengler bi ostali suhog grla da ni pri meni pijače na rezervi. Oni svoje kaj imaju poločeju vse v jednom danu… vsaki v svoja četiri zida… a onda se prešlihtaju kmeni jer znaju da ja navek nekaj imam za posebne prilike. Jebal ih vrag… pa su si zamislili da je posebna prilika vsaki put gda zajdeju v moje dvorišće.
…………………… No… tu smo spred Bureka… znaš… Zagrepčanci jenostavno taj štacun nazivleju Burek…kak i piše na tabli. Kad negdo veli za Burek na Dolcu… vsi znaju gdi je to. Prafzapraf… na tem se je mestu burek delal i prodaval još za Endehazije…pa posle za doba črlene države… evo i dan danas je tu na istom mestu. Ja se spominjem još kak klinac sam sim dolazil z mojom bakom… uz burek tu se v to doba delala i štrudla od jabuka… makar su to takaj zvali burek. Tu je dugih desetlječa bil gazda nekakšni Ivek… pa se i štacun nazival… Burek kod Ivice. Bi ga vrag znal… Ivica ni nikak mogel bit Šiptar… jer v Zagrebu vglavnom Šiptari delaju bureke.
……………………… Cajger si gušta… Ja bum maznul dva komada jen od mesa i jen od sira… veli on… pa još i priupita… A gdo bu to platil… gdo časti danas… i mulac gledi v mene kak da sem ja Mojsije. A ja odbrusim… Svaki bu sebi naručil i platil… Aaaaa… zgraža se Cajger… onda bum ja samo jenega pojel… Vrabec dal teg mog pajdaša… takšneg žicara buš težko našel na ovem svetu. No…nooo… razrešim ja tu velku dilemu… bum ja denes častil. Onda bum i ja dva bureka pojel… javi se Špengler… makar se zasral dol do peta. I tak… nemreš pokraj mojih pajdašof propasti da i hočeš…ha.



Uuuuh… poštene mjere smo se nametali z burekom… ženskica kaj tu posluživa nam je ponudila da bu nas na račun hiže počastila z jogurtom. Kaaaaj… snebiva se Špengler … v jogurtu si morem samo noge oprati… a Cajger još masni po bradi spet spametno diskutira… Zdaj bu negdo platil i pijaču… burek se mora zalijat drugač pa bumo skapavali od žeđi.
…………………….. Polahko se vlečemo prek Dolca…gda najemput nastane velka galama. Iššššš…Išššš… kriči kumica i maše z rukami… pa zeme jenu jabuku i hiti ju gor na taubeka kaj se je smestil na žici od štroma i lepo spušta dreke taman kumici na pult. A taubek se ni nit mrvicu pomaknul… lepo se je zasral pa se dalše ljulja na žici i lufta posranu rit.



Zdaj smo se sparkirali v malom kafiču na Dolcu… se piše kakti Opatovina… makar je tu Dolac, a Opatovina je sto metri dalše. Valja gazda teg pajzlina nit nezna gdi je kaj. Ni važno, dok se tu more spiti po zakonu. Se razme… mam smo navalili na Žuju i te prve su prešle čez požirak kak Nijagara. Meni ta dva bureka kaj sem ih strpal v želudec zdaj stršiju van na vuha… Cajger je na koncu maznul i od sira i od mesa, narafski je ipak malo prigovoril da se preveč osjeti prženi luk… dok je Špengler maznul dva od mesa, tak da je sračku mogel izključiti kao posljedicu. Vrabec ga dal… trbuhi su nam posle druge Žuje tak nabreknuli…kak ratni bubanj Napoleonovih mundira. Ha… Špengler se je spazil v velkom špiglinu na zidu pa se ni mogel načudit kak zgledi… znaš… Špengler je malo niži rastom…al je široki kak kamijon…a gda mu se trbuh napuhne onda to vse skup zgledi kak ona Kožarićeva skulptura…Sunce. Gledi se Špengler i veli… Jebal me vrag… pa mene je laganejše preskočit nego zaobič… I odluka je pala da bumo tretu Žuju spili negdi uzput na putu za Zapad.



Dečki… zakmeči Špengler… kaj pemo na trajvan…ha… pa gdo bu zdaj cipelcugiral po Gradu. Zbilam… tak smo se nadamfali teg bureka i Žuje i zdaj se Cajger i ja vlečemo kak sprebijeni mački. A Špengler mrglja da bi on mogel još i jene čevape hitit v gubec. Dogovor je konačni da pemo polahko čez Ilicu do Malog Placa… tam si spijemo v Kraljefcu il Britancu još po Žuju…zapraf bumo vidli kakšna bu situacija… pa morti i na pol puta dol pri Fnakopanski naredimo pauzu za kakšnim šankom. Dakle… marš na Zapad.



No… put na Zapad se bu malo oduljil, jer se Cajger i Špengler okrečeju za vsakom ženskom kaj ju vidiju. Razmeš… njih dva skorom nigdar ne hodiju pješke po Gradu… pa je njim vse tak fest zanimlivo. Čudiju se beciklinima kaj kak nori šibaju prek Trgača… pa onda bleneju za onim romobilima na štrom… A Cajger svaka tri metra stane…kati se on mora malo počinut… a zapraf proučava vsaku žensku i vsaka mu je najbolša…on bi znjom ovo i ono… a Špengler mu povlađiva…kakti bi i on. Jezušek dečki… kakšna ste vi bogčija… zavapim ja… pa neznate nit z koje strane vam je pimpek…kaj bi vi z takšnim ženskama… a osime tega… pri hiži ste babama dužni kak Grčka. Jebal tebe kojn… prigovori meni Cajger… pa kaj si nas tu dopelal ak se tebi nekam žuri… I njih dva kak dva turista polahko gibaju na Zapad… a meni se več začelo scati. Nema nam druge neg v Petit v Pasažu… tam ima i Žuje… a to je tekar na frtalj puta. Zapad nek čeka.

Serbus !






















Post je objavljen 29.02.2020. u 17:20 sati.