Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Multipraktik vizir

Sad možemo odahnut; koronavirus stigo je i na hrvatsko tlo. Donijelo ga iz Milana, s nogometne utakmice, eno vlasnik leži na Zvijezdi i nekak sam sigurna da će mu dugo trebat da više ode na stadion iza ove koronovirusne epizode. Neznatno me brine šta je i određeni broj Petrinjaca boravio u Italiji, šta u Veneciji šta u Padovi, pa planiram ovih dana izjest raspoložive zalihe češnjaka, crvenog luka, kiselog kupusa i nabavit barem litru dobre rakije, čisto da se virus može isplahnut ak ga ne satre luk i kiselo zelje.

Savjeti puno ne pomažu - treba prat ruke, izbjegavat kontakt sa zaraženima i životinjama i bit doma ak je izvedivo. Eto baš neću prat ruke idućih par mjeseci i odnešću ovome na Zvijezdu kilu narandži u bolnicu, da se čovjek ne osjeti napušten od svih. I usput moram otić i u zološki vrt isprepipat sve one vrste živine koje se daju dirat a da ne postoji opasnost da mi otkinu ruku. Jebemti takve savjete, pa to ko da kažu - evo sam da znate da se naše more zove Jadransko.
Pa obzirom da naveliko nedostaje onih zaštitnih šunjalica za na nos, ljudi se domišljaju svemu i svačemu. Recimo u nedostatku prave maske odrezana plastična flaša je fenomenalna stvar. Ne samo da će se koronavirus prepast plastike i nać drugu žrtvu bez plastične flaše na glavi, nego ovo može postat multipraktik neviđenih razmjera. Recimo može poslužit umjesto kišobrana; šta ćete teglit kišobran u torbi nonstop sa sobom? Našerafite gore čep odgovarajuće boje da vam paše uz kaput il jaknu i nek pada do sudnjeg dana, plus su vam slobodne ruke pa možete teglit iz dućana, plus vam vjetar nemre strgat kišobran. Nadam se da bi vidljivost bila dobra s ovim na glavi, da se nedajbože ne smandrljate pod kakav auto il kamion.
Dalje, eto dobrog vizira za košnju trave, da vas ne kresne neka žičica il plastika il tak nešta po nosu nataknete multipraktik na glavu i samo šibaj po dvorištu.
U kuhinji još prikladniji, recimo za tuć šnicle batom il peć nešta na naglo, nek šprica mašćoba kolko hoće. O benefitima rezanja veće količine crvenog luka za neki gulaš nećemo ni pričat; zašto plakat dok narežete dve kile luka kad možete imat osmijeh Monalize ispod ove flaše? Pa recimo kad nešta ribate domestosom il varikinom, da vas ne grize taj smrad za oči.
Kad vam dopizdi ovaj model il se ošteti, uzmete drugu flašu i napravite si drugi vizir, a ovaj iskoristite za pelcanje ruža, znate valjda da se ruže najlakše prime kad se strpaju pod plastičnu flašu.

Sad mi je krivo ko psu šta sam bacila onu naglozelenu plastičnu flašu od pet litara, mogla sam već sutra ujutro isprobat kak mi stoji na glavi jer su najavili neku kišu. A i pasala bi mi na marte, imaju rože i nešta izvezenog zelenog lišća. Jebiga nisam znala da ću morat radit vizir usljed epidemiološke i svih drugih potreba. Jedino bi morala nonstop to skidat i stavljat zbog potrebe za nikotinom; nema tog virusa i te flaše koja bi me zaustavila u ovisnosti o duhanu.

( ne znam tko je autor fotke, al je izumitelj par ekselans )





Post je objavljen 25.02.2020. u 18:45 sati.