Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

PRIJETIO JE SMS PORUKOM BRANKU STOJKOVIĆU - ŠTIT "SRBO PLIVATI ĆEŠ SAVOM!"PITALA JE MENE NA SUDSKOJ RASPRAVI NA OPĆINSKOM SUDU (14.11.2019.) SUTKINJA MAJA SIKORA: JE LI BI JA OPROSTIO OPTUŽENOM ZDRAVKU OŽEGOVIĆU? – MA, KAKVA JE TO GLUPOST, I ODAKLE SAD TAKVO SUOSJEĆANJE SA OPTUŽENIME KOJI JE POČINIO TEŠKA KAZNENA DJELA MENI NA ŠTETU I DRŽAVI HRVATSKOJ.

Prijetio SMS-om: "Srbo, sredit ćemo sve koji ne volite HDZ"

Nakon izrečene prijetnje, dobio je izvanredni otkaz u bjelovarskom Općinskom državnom odvjetništvu gdje je radio, a prilikom pretresa njegovog doma pronađen je cijeli arsenal oružja

Autor: Željko Rukavina
Ponedjeljak, 24.02.2020. u 12:42 Internetski PORTAL 24sata.

Zdravko Oegović (52) nepravomoćno je osuđen (03.02.2020.) na jedinstvenu kaznu zatvora od osam mjeseci, uvjetno na dvije godine zbog dva kaznena djela. Prijetnje i neovlaštenog posjedovanja veće količine oružja. Ovaj bivši zaposlenik bjelovarskog Općinskog državnog odvjetništva je 11. travnja 2019., (prošle je godine) poslao SMS poruku, Branku Stojkoviću iz Bjelovara, slijedećeg sadržaja. "Slušaj, Srbo! Zajebavaj smrdljive Cigane i Šiptare i kog hoćeš ali naše ne diraj! Da nisi više pisao o Marinku, Jozi ili Đoniju ni o drugima ili ćeš plivati Savom! Sredit ćemo tebe i sve koji ne vole HDZ! Ovo ti je opomena! Bog i Hrvati!", a koje riječi su kod Branka Stojkovića izazvale osjećaj straha i nelagode.

Nakon izrečene prijetnje, Zdravko Ožegović je dobio izvanredni otkaz, a 17. travnja 2019. godine po nalogu istražnog suca bjelovarskog Županijskog suda, izvršena je pretraga doma u kojem Zdravko Ožegovića živi. Pronađen je pravi arsenal vojnog i drugog oružja i streljiva, među kojima Strojnica marke "Thompson", sa pripadajućim spremnikom i bez zatvarača i mehanizma za okidanje. Puškostrojnica marke "ČZ Brno", Automatske puške marke "CZ", sa pripadajućim spremnikom, te trofejno oružje koje je djelomično onesposobljenu znajući da je posjedovanje takvog oružja, njihovih sastavnih dijelova i streljiva zabranjeno.

Tijekom suđenja je izjavio da je svjestan svega što je i rekao da se to više neće ponoviti. Da je lošeg zdravstvenog stanja, redovito posjećuje liječnike, te da ima teških posljedica od prometne nesreće koju je preživio kad je stradao kao pješak na obilježenom pješačkom prijelazu. Ima 29 godina radnog staža. - Želim istaknuti da su moje imovinske prilike jako loše jer sam dobio izvanredan otkaz na radnom mjestu u Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru za vrijeme trajanja istrage i mog boravka u zatvoru, nisam ostvario putem Zavoda za zapošljavanje nikakva primanja, već imam pravo samo na osnovno zdravstveno osiguranje. Od prihoda imam braniteljsku opskrbninu u mjesečnom iznosu oko 1.300,00 kuna. Živim u staroj kući koju sam naslijedio i koja je u lošem stanju - kazao je na sudu. U kaznu zatvora uračunava mu se i vrijeme provedeno u pritvoru od 17. travnja 2019. do 16. srpnja 2019. godine.


BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT - MOJE REAGIRANJE I NAPOMENA: Općinsko držvno odvjetništvo iz Virovitice je "živa lakrdija" kao i bjelovarski sud, jer Zdravko Ožegović je počinio tri kaznena djela -a ne dva kako stoji u optužnom prijedogu. Ožegoviću nije stavljeno na teret širenje nacionalne mržnje, odnosno nacionalizam. Ožegović je proveo tri mjeseca u istražnome zatvoru, i poslje toga dobio je samo uvijetnu kaznu. To je dokaz da odvjetništvo i Općinski sud u Bjelovaru je korumpirano i neradi svoj posao časno i kako treba... Što da kažem: nego živa sramota od truloga društva i imaginarne države!

BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT
HRVATSKA / B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 25.02. 2020. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
Broj članaka: 5302.Post je objavljen 25.02.2020. u 09:52 sati.