Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportska-cakulona

Marketing

Kuglači Mertojaka izborili Final Four lige prvaka!

Prošli vikend odigrao se uzvratni susret kuglačke lige prvaka na Poljudu između Mertojaka i Neumarkt Imperial Life-a. U prvom ogledu prije mjesec dana u Italiji, splitski Mertojak poražen je 5:3. Ipak, u „vrućem“ poljudskom uzvratu Splićani su uspjeli nadoknaditi zaostatak iz prvog susreta. Upisali su veliku, 7:1 pobjedu i plasirali se na završni turnir lige prvaka!

Tribine su bile ispunjene do posljednjeg mjesta, publika je gromoglasnim navijanjem „nosila“ splitske kuglače do povijesnog uspjeha. Ovaj podvig Mertojaka je čudesan, sagledan sa nekoliko aspekata. Prvo i najvažnije, talijanski sastav je financijski znatno moćniji. Njihov godišnji proračun iznosi oko 400 000 eura, dok je za Splićane to uistinu nepojmljivo. Drugu bitnu razliku između Mertojaka i Neumarkta čine uvjeti u kojima treniraju. Naime, momčad iz Južnog Tirola ima gotovo savršene uvjete, nešto o čemu naši kuglači mogu samo sanjati. U Hrvatskoj kuglanje nije prepoznato , te samim time ni naši kuglači nemaju adekvatne uvjete za treniranje. Velika razlika je i u igračkom rosteru. Neumarkt u svom sastavu ima najboljeg svjetskog kuglača, Srbina Vilmoša Zavarka. Uz njega, tu je i Tamaš Kiss, koji također spada u igrače iz samog vrha ovog sporta.

Za razliku od Neumarkta, kuglači Mertojaka nemaju neko ime svjetskog glasa. Boje kluba brane Hrvoje Marinović, Nikola Muše, Ivan Totić, Mihael Grivičić i Andrej Kovač. Splićani na papiru nisu imali šanse. Međutim, „nije u šoldima sve“ opet se pokazalo točnim. Naši kuglači su odigrali hrabro i srčano, i za to su nagrađeni. Deklasirali su jakog protivnika i zasluženo idu na završni turnir lige prvaka. Uz same kuglače Mertojaka, veliki obol ovoj pobjedi dala je i splitska publika, koja je bila fantastična , stvorili su „nogometnu“ atmosferu na tribinama. I Vilmoš Zavarko je za splitsku publiku imao samo riječi hvale. Rekao je da mu je ovo bilo sjajno iskustvo i da nikada prije nije doživio ništa slično. I neće, ukoliko se jednom opet ne sretnu ove dvije ekipe.

Final Four lige prvaka na rasporedu je 28. i 29. ožujka u Apatinu. Već sam plasman među četiri najbolje momčadi Europe veliki je uspjeh, ali Splićani sigurno ne žele na tome stati. Jedno je sigurno, igrači će dati sve od sebe , a kako će sve završiti saznat ćemo da nešto više od mjesec dana.

Post je objavljen 23.02.2020. u 21:29 sati.