Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Obećanja KGK

Upamtio sam tri obećanja koje je bivša Predsjednica uputila narodu okupljenom na veličanstvenoj inauguraciji (za razliku od Milanovićeve, 'puj, puj').

-Izbacivanje iz Pantovčaka biste Josipa Broza Tita iz poznatih razloga.
-Kako će za njezina mandata Hrvatska postati Švicarska.
-Svoj će ured preseliti u objekt u Visokoj 22 zbog, kako je rekla, uštede. Cinik bi rekao da je bila posrijedi ipak njena želja da ne stoluje u objektu gdje se osjeća duh onijeh 'mračnih vremena' kad smo živjeli iza 'željezne zavjese' i nije bilo jogurta.

Prvo obećanje je ispunila promptno čim je ušla u 'omraženu' rezidenciju i u foaje postavila svoju figuru od kartona sa pratnjom. Cinik bi rekao: jeden vun drugi nutri.


Drugo obećanje nije ispunila. Cinik bi rekao: bila je previše okupirana 'zujanjem' po svijetu pa nije imala vremena poraditi na obećanju.

Treće obećanje nije ispunila već je ostala na Pantovčaku. Istine radi, u tome su je, tako kažu, spriječila institucije koje su utvrdile da objekt u Visokoj 22 nije prikladan za ured. Sjećajući se koliko je ona ukupno vremena provela u uredu na Pantovčaku, cinik bi rekao: mogla je mirne duše premjestiti ured u taj objekt, kad ga je i onako premještala po cijeloj Lijepoj našoj.

Prema neki dan objavljenoj vijesti u kojoj se kaže da joj je odobrena uporaba dijela prostorija objekta u Visokoj 22 kao njena 'postpredsjednička' rezidencija, ispunjeno je treće njezino obećanje. Doduše samo kao 'bivša Predsjednica', ali nije bitno, ostvarila joj se želja da barem slijedećih nekoliko godina provede svoj život na 'miloj i dragoj' joj lokaciji.


Cinik zaključuje: bit će još 'štofa' za emisiju „News Bar Prime Teim“, jer on ne vjeruje da bivša Predsjednica neće pokušati nastaviti igrati ulogu kao da je još uvijek ona Predsjednica. Tako bi Hrvatska imala 'protupredsjednicu', kao što je Vatikan u svojoj dugoj povijesti imao mnogo 'protupapa', primjerice rimskog i avinjonskog.


Post je objavljen 23.02.2020. u 17:20 sati.