Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mekon

Marketing

i stari pajdaši se koji put najdu ........





Evo… poslednji oblaki se pomalo seliju spram juga… veliju da bu denes sunčani dan. Tak i treba makar ni za verovat prognostičarima. Kolko put sam se zmočil kaj sem im veroval… paaa… tak ni denes nemam ambrelu pri sebi… al za vsaki slučaj se vrtim pokraj kafiča i brtija… pa ak nekaj začne curet…ha… za šankom ziher nebu. Još je nekak rano… baš i ni ljudi na vulici… znaš… tu v našemu Zagrebu su največ pa penzijoneri… a oni rad spiju do desete vure… a onda zletiju kak mravi na vulicu i smetaju. Tak i ja… evo stojim tu v šturcu Cvjetnoga Trga… okol mene more i cela regimenta prejti…al ide baba i trkne me da sam skor odletel… pa veli… Joj gospon… pa nisam vas videla. Nooo… tak… ja hrga od stoosamdeset centrimetrof i sto kil brez ajncuga i cipela… pa me ni vidla… A kaj buš… žensko je … i nigdar nemreš bit ziher kaj se ženskama po tikvi vrti. I ništ joj nis stigel odgovorit… odgibala je hitro… ta morti nit avtobus na cesti nebu vidla…



I tak se tu vrtim… čekam pajdaša Šlifera z mladosti… malo si bumo pospikali… naravski… o politiki… Uguracija bu ziher prva na spisku…pa onda Masoni… potlem valjda nekaj o Zagrebu i našemu gradonačelniku… tom dotepencu z bregof… a onda buju na red došle ženske… vse po redu… prvo one z mladih dana… onda one z sretnih dana… i na koncu ove današnje o kojima se baš i više nema kaj za reč. Znaš… nekak mi taj Cvjetni Trg zdaj po zimi i nije bogznakaj… vse je nakak sivo… i nebo i kamene ploče na podu… zabadaf su tam z druge strane kioski z cvetjem… I fest mi fali miris friškoga kruheka z pekarne Rukavina…tam z početka Preradovičeve.



Aha… deveta vura je prešla… moj pajdaš kasni… se tomu reče… žena mu je legla na piđamu… al si ja gruntam da on više nit ne spi z ženicom… prešel je v drugu sobu jer …kak veli… stara hrče kak dinosaurus… Hmmm… nigdar nis čul kak hrče dinisaurus… al mora bit da je grdo… Gda sam nema tomu dugo bil pri njemu v hiži… i pital nejgovu Tonkicu kakav je nejzin mužek… je rekla… Dobar je… al prdi kak slon. I evo ti ga na… dinosaurus i slon… na kaj ti dojde sretno bračno živlenje…ha



Moj pajdaš z djetinstva i šul kolega baš stanuje na broju 15 na Trgaču… v velki dvorišni hiži na zajdnem katu… Veli da mu je več težko po štengama hoditi… lifta nema a do četvrtog kata… kak veli… dušu zpusti… A dok ide dole… veli da ga kolena mučiju. Pa kak buš onda još za koju godinu… pitam ga ja… Aaaa… veli on… gda dojde to doba… onda bum čez oblok odprhal dol… posle me buju z lopatom pokupili i odpelali na breg Pilku. Nooo… si ja gruntam… nebuš ti stigel do obloka… neg buš baš dole v Kavaliru završil spodi šanka… Se razme… čim je pajdaš stigel… vrnuli smo se v nejgovo dvorište i poduprli šank V kavaliru.
……………….. Moj pajdaš z davnog doba ima špicname… Šlifer…ha… to je još od vremena dok smo bili klinci. To dvorišče na Trgaču broj 15 je fest velko… negda su tam bili samo stanovi a ne razni štacuni kak denes. Na prvem katu je bila velka ambulanta a spodi nekakšna skladišča i šupe… a vse poprek dvorišča ui bili raztegnuti štriki gdi su vredne purgerice veš svoj vješale. V šturcu teg dvorišča su bila dva velka pohabana stola i razklimane klupe gdi su takaj vredni mužki stanari.. purgeri … igrali šnapsa i navek na stolu imeli litru vina. Avtomobili nisu v to doba tu ulazili…a samo dvorišče ni bilo asfaltirano kak denes… je bila gola zemlja a tu i tam je po koji drač rasel.
…………………. I tak su jemput visele te razne posteljine… gače… rubače… i vse ono kaj ženske vešaju za osušit… I moj pajdaš kakti napredni klinac polufakin se je na beciklinu propelal čez dvorišče i za sebom zahakljal te krpe… štrik je pukel a veš je završil na zemlji. Se razme baba čiji je bil veš je zdigla halabuku do neba… mog pajdaša po leđima opalila z partvišem… pa je došla nejgova mamica… pa su došli tateki… svađa je trajala do konca dana… a moj je pajdaš to vse gledel z obloka na četvrtom katu.
………………………. Narafski… dobil je predcjednika kučnog savjeta opomenu i zabranu da se po dvorišču pela na beciklinu… i on je to zel fest za zlo i odlučil se osvetit. Gda je ta ista baba na štrik obesila plahte i šlifere… moj pajdaš je … bi ga vrag znal kak i odkud spuknul nečije mehko govno i namazal plahte i v šlifere nabacal kaj je bilo zviška. Ti vrapca… imela je posla i ondašnja milicija. Makar ga nigdo ni videl da to dela… ni bilo težko pogodit čije je to maslo. Mamica je morala plahte i šlifere toj babi znova oprati… a tatek mu je nategnul vuha … tak da su mu još denes klempava. I nakon teg događaja…vsi su ga začeli zvati …Mali Šlifer. Ostal je Šlifer do denes.



Veter je zapuhal odzgor z Medvednice… poteral oblake… sunčeko je zasjalo… doduše ne preveč toplo…al sasvim dovoljno da lepe naše zagrebačke pucice uživaju… Na pogleč ovu… maaa… krasotica… angelek… ima tak lepo ličeko… lasi su joj kak od svile… a ritica… guzičica kak špulica za Singericu… I kaj… vrabec ga dal… pogleč kak nezna noge posložit… Eeeeh… velim ja … hodati se ženske moraju vučiti od mladih dana… daj kaži kak bu ta zgledela v kratki kiklji i v štiklama… Zabadaf lepota ak su noge v šrek. Al kak zgledi… denes to nikomu ne smeta… kak god okreneš… žensko je žensko… a ja ih vse imam rad.

Serbus !

























Post je objavljen 20.02.2020. u 18:32 sati.