Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Kaznena prijava zbog pjevanja himne!?

[nije fotografska tema, ali se bavi ljudskom glupošću]

Nakon predsjedničke inauguracije novog hrvatskog predsjednika, a na kojoj je pjevačica Josipa Lisac na sebi svojstven način otpjevala himnu, mišljenja javnosti su jako podjeljena - nekima se njena izvedba himne sviđa, nekima ne. No o ukusima se ionako ne raspravlja...

Međutim, jedan, ne glazbenik, već pravnik, dakle apsolutno nikakav autoritet po pitanju glazbe, zbog svog vlastitog mišljenja (i pitanja ukusa) je kazneno prijavo Josipu Lisac, zbog "povrede ugleda Republike Hrvatske"... tvrdeći da je takav način pjevanja "izrugivanje".

Podnesena kaznena prijava protiv Josipe Lisac zbog izvedbe himne

No ako je nešto povreda ugleda RH, onda je to upravo činjenica da u RH postoje ljudi, i štoviše pravnici, koji s jedne strane za svaku glupost iz vlastitih hireva pišu kaznene prijave, dok s druge strane nisu u stanju riješiti puno gore goruće i društveno važne probleme.

Čisto primjera radi, evo nekoliko sličnih umjetničkih izvedbi američke himne, zbog kojih njeni izvođači nisu nakon izvedbe imali posla sa takvim nadobudnim tužiteljima i tužbama... LADY GAGA na superbowlu, CHAKA KHAN na all-star utakmici, JIMI HENDRIX na Woodstocku...

A po rezoniranju takvih likova, valjda bi svatko tko iz zafrkancije zapjeva "Lijepa naša pivska flaša, oj junačka Karlovačka..." također trebao biti prijavljen i robijati!? Jer bi se i to moglo smatrati nekakvim "izrugivanjem" ili "povredom ugleda"?

Post je objavljen 20.02.2020. u 10:47 sati.