Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crostojkovic1958

Marketing

BIO SAM U TURSKOJ (03.02.2020.,-08.02.2020.) U ISTANBULU I U AZIJSKOM DJELU TURSKE...


BIO SAM U TURSKOJ (03.02.2020.,-08.02.2020.) U ISTANBULU I U AZIJSKOM DJELU TURSKE...

Prrošao sam gotovo cijeli grad Istanbul, htio sam se kupiti odijelo i kožne cipele, ali gotovo nema nigdje takve trgovine. Našao sam jednu trgovinu sa odijelima, za mene nije bio veličine, jer sva su odijela bili mali brojevi. Oduvijek sam zamišljao iz filmova Turce, da su to visoki i jaki ljudi, koščati, ali prevario sam e u mišljenju.

U Istanbuli nema mesnica i ribarnica,.., odnosno trgovina sa svakojakim mesom... Oni nemaju kockarrnice i kladionice, niti bilo kakve druge igre na sreću. Nemaju sportske terene i obilne parkove sa zelenilom. Po ulicama se mladi ne drže za ruke ili idu zagrljeni... Nekako svi izgledaju na kalup.

Ono što me je smetalo što imaju slabu kvalitetu pitke vode, i takvu vodu kupuju iz plastičnih boca. Muškarci ili žene isto su obućeni na isti dizajn.... Mi Hrvati izgledamo prema njima krupniji i veći, i na ulici nas Turci, prepoznaju po oblačenju i boji puti... Mogu i to reči da u cijelome Istanbulu nije bilo baš stranaca i turista; večinom vidio sam Kineze, Korejance i Japance...

Turci imaju i slabu kvalitetu zraka; jer imaju malo zelenila, tj. zelenih šuma i trave... Velika rijeka Bospor protječe kroz Istanbul. Niam nikada mislio da ću ikada biti na "Crnome moru" i da ću vidjeti more - koje je u Bibliji zapisano. Ono što me je impresioniralo; Crno more, planina Ararat, i Biblijski gradovi - u kojima večinom više nitko ne živi: Ephesus, Smyrna, Pergamum, Thyatira, Phladelphia, Ladicea, i Sardis.

Sve što je u knjizi Biblija zapisano u vezi Turske, i Azijskih mjesta, to više nema nikakvu više vezu sa ničime. Niti više iskreno nitko do tog drži. Mitolgija je jedno a stvarsnost je drugo... Sviđa mi se što nitko u cijelome Istanbulu ne šeće i ne drži pse... To je za njih ŠEJTAN. To je ispravno i za mene. Oni ljudi koji se druže sa psima su teško bolesni...

BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT
HRVATSKA / B j e l o v a r, 43000
0958148290 (Tel/mob.)
E-mail: brankostojkovic152@yahoo.com
Udruga "ŠTIT"
URED. Masarykova 8
-----------------------------------------------------
Objavljeno: 19.02. 2020. godine
-----------------------------------------------------
http://crostojkovic1958.blog.hr
http://stitonosa1958.blogger.ba
Broj članaka: 5293.


Post je objavljen 19.02.2020. u 13:27 sati.