Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/theartofbeingyourself

Marketing

Linearnost

U ovoj anti-kulturi u kojoj živimo ukorijenjena je ideja kako život teče linerno, većina ljudi zamišlja crtu vremena i sebe na njoj. A vrijeme curi, toliko je toga za obaviti i postići. Cijeli život tada se svodi na jurnjavu. Kuda to vodi? Nikuda! Sve je to krivo. Krivo su nas učili i zato krivo gledamo i od tuda toliko stresa i unutarnje rastrganosti.
Umjesto opterećivanja sebe s linearnošću i horizontalnošću, usmjerimo se za promjenu okomito, vertikalno. Sve je tu, sada, i prošlo i sadašnje i buduće. Sadašnji trenutak uopće nije "trenutak", on je potpuno izvan linije, on se ne širi okolo, on se spušta prema dolje i uspinje prema gore, beskonačno.

The fool on the hill and I feel fine


I met my maker
I made him cry
And on my shoulder he asked me why
His people won't fly through the storm
I said "Listen up man, they don't even know you're born"



Zanimljivo što sam naslov ovog videa letimično primijetio jučer. Nakon što sam danas napisao post, pogledao sam nešto od T.-a i (moram priznati da sam nepravedno duži period smatrao da priča kao gramofonska ploča, bez pravog uvida. Vidim da sam bio u krivu po tom pitanju) i onda se sjetio tog videa od jučer i kada sam ponovo kliknuo youtube, da mi se ponudi nova konstelacija videa, upravo taj video je bio prvi, što je stvarno zgodno ispalo.



Post je objavljen 11.02.2020. u 08:23 sati.