Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

MILANOVIĆ U SDP-U RADI STRANAČKOG OPROŠTAJA OD KOLEGA


MILANOVIĆ:

„NEOVISNA AKADEMIJA, NEOVISNI MEDIJI I CIVILNO DRUŠTVO SU JAMAC ISTINE I DEMOKRACIJE“


Glavni odbor stranke SDP-a održao je 8. veljače sjednicu o programskim smjernicama za predstojeće parlamentarne izbore. Na tu je sjednicu došao i Zoran Milanović izabran za predsjednika RH na predsjedničkim izborima početkom siječnja, kako bi se prije stupanja na dužnost predsjednika, čija će inauguracija biti 18. veljače na Pantovčaku, službeno oprostio od stranačkih kolega. Dužnost predsjednika RH zahtijeva nestranačku pripadnost, pa će u skladu s tim budući predsjednik Milanović stranačku iskaznicu SDP-a vratiti, najavljeno je, 10. veljače te će time i službeno izaći iz političke stranke.
Govoru Zorana Milanovića novinari nisu smjeli prisustvovati, a govor nije smio biti sniman. Ali pripadnici stranke, korisnici društvenih mreža, otkrili su sve najvažnije, a to je da je Milanović u svom govoru istakao borbu za istinu u politici i mimo nje. U politici će još dugo dominirati želje, strasti, emocije, i to u ovo vrijeme digitalizacije i prožetosti cijelog svijeta i manipulatori, lažovi, mrzitelji, sve više i više.“ Borite se za istinu, a jamac istine u demokraciji su tri institucije – neovisna akademija u širem smislu riječi naročito u prirodnim znanostima, slobodni i neovisni mediji i civilno društvo. Bez toga nema demokracije. To su rigorozni borci za istinu. I slobodni mediji, to nisu svi mediji ni u Hrvatskoj ni u svijetu i neovisna znanost. To je ono što treba ne samo njegovati nego štititi od brutalnih napada zdesna"- najvažnije je što je rekao Milanović.



Fotka iz moje arhive m. zouhar zec: Zoran Milanović u Koloni sjećanja u Vukovaru 18.11. 2015. godine kao hrvatski premijer.

Zoran Milanović, pravnik po struci, od 1999. kada je ušao u stranku socijal- demokratske partije do početka 2020., u samo 20 godina postigao je ono što se u političkoj karijeri smatra najvažnijim i čini je uspješnom, a to je – postao je predsjednik stranke 2007. , a 2011. izabran je za hrvatskog premijera. Godine 2020. postaje peti Hrvatski predsjednik, izabran na parlementarnim izborima u siječnju, s više od milijun glasova, voljom građana, na mandat od pet godina.. Kao premijer RH, Milanović je 1. srpnja 2013. uveo RH u punopravno članstvo Europske unije, čija je Hrvatska tada postala 28. članica.
U periodu kada Republika Hrvatska predsjeda Vijećem Europske Unije Milanović postaje, prema volji hrvatskih građana, njen predsjednik.
( Margareta Zouhar Zec)


Inauguracija pred osobama vlastitog odabira!
Inauguracija budućeg predsjednika Milanovića, prema njegovu odabiru, neće se održati na Trgu Sv. Marka već na Pantovčaku 241 gdje je rezidencija predsjednika Republike Hrvatske. Prema vlastitom odabiru Zoran Milanović pozvano je na svoje predsjedničko ustoličenje 18. veljače, 2020. samo najvažnije obnašatelje političkih dužnosti u RH i neposredne članove svoje obitelji. Od političkih dužnosnika na državničkoj ceremoniji predaje dužnosti predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović novom predsjedniku Zoranu Milanoviću biti će: premijer Andrej Plenković, potpredsjednici Vlade - Davor Božinović, Damir Krstičević, Zdravko Marić i Predrag Štromar, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, potpredsjednici Sabora: Željko Reiner, Milijan Brkić, Furio Radin, Siniša Hajdaš Dončić i Božo Petrov, bivši predsjednici - Ivo Josipović i Stipe Mesić, predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Mirko Šundov, članovi Milanovićeve obitelji (majka, supruga Sanja Musić Milanović te sinovi), te još 19 članova Milanovićevog izbornog stožera.Nakon same inauguracije predviđen je koktel.



Post je objavljen 09.02.2020. u 07:59 sati.