Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Odjevna instalacija

Gospođa na lijevoj strani fotke je modna urednica časopisa Vogue, i žari i pali modnom industrijom. Kažu da bi svi novi modni dizajneri prodali dušu vragu da je vide na svojoj reviji jer je njeno mišljenje vrlo utjecajno.

Pa sukladno funkciji, njen je stil oblačenja iznimno osebujan. Koliko mogu vidjet ispod ove sive jakne il balonera, šta je to već, riječ je o popularnom višeslojnom oblačenju, pa je u donjem dijelu nekakav šos naglosvijetloneodređene boje sa fajn volana, na koji onda najbolje paše nešta karirano - idealno je crnocrveno, ko one muške flanelaste košulje za po doma. Gornji dio modne instalacije se ne vidi jer je rukama pritisla jaknu oko sebe, al na nogama su divne golubljesive debele štrample i crne cipele ravnog đona sa krasnim žniravcima. Šta na to najbolje može pasat oko vrata? Pa crveno umjetno krzno, da ide uz to karirano čudo u drugom obučenom sloju. Naravno i torba veličine košare za kupovat u kauflandu, naravno plave boje. Da paše uz sve ovo šarotinje koje nosi na sebi, ko da se oblačila nažmirećki.
Gospođa na desnoj strani fotke je trenutna prva dama. Ona dakle obzirom na svoje fizičke predispozicije može obuć al doslovno šta hoće. Visoka je stoosamdeset i baš me čudi šta je ko takva bila manekenka. Najbolje se osjeća u vrtoglavo visokim štiklama, u kojima hoda ko da je bosa. Uvijek glamurozna, dotjerana, lijepa žena koja bi i u jutenoj vreći izgledala modno osviješteno. Ovdje je uhvaćena u onak kežual izdanju, i stvarno izgleda sjajno.
I šta se dešava? Evo šta. Naime gospođa koja žari i pali visokim modnim krugovima stalno kritizira način odijevanja gospođe koja u svemu šta obuče izgleda ko dobitak na lotu. Pa recimo napiše - eto ona u Air Force One obula štikle. A šta bi trebala obut, jebene borosane il gumene čizme? Pa ne ide se vozit na biciklu pa da će joj upast štikla u žice od kotača. Uđe u precjednički avion, prekriži noge dužine metar i pol i uživa u pogledu kroz prozor. I nekak sam sigurna da se uopće ne zajebava s time šta nekog smaraju njene štikle i kreacije koje nosi.

Šta sam zapravo htjela reć? Svi smo mi onak malo na svoju ruku, pa volimo popljuvat ono šta nam bode oči, bez obzira o kome se radi. Gadno je kad to radi neko ko ima utjecaja i može sa par riječi pokopat, pa makar se radilo i o nošenju robe. Recimo to ovako - pokušajte zamislit da baterijom u mrakači prvo osvijetlite prvu, pa onda drugu gospođu; koje bi se odjevne instalacije više prepali?

( photo by Herald Sun )



Post je objavljen 08.02.2020. u 18:34 sati.