Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

NNNZ ( Ništa nas ne može zarazit )

Jeste uspaničareni oko koronavirusa? Nemojte bit, saću ja u kraćem ekspozeu objasnit zašto.

Dakle, sve je krenulo sa njihovog nazovi stočnog placa gdje se prodaje sve osim mamuta i dinosaura, to im se valjda ne da iskapat, a i ne da se požderat ( dobro, možda bi se neka juha dala skuvat al prevelike su kosti pa onda ni ne ruju za fosilnim ostacima ). Znači prodavač na betonu ima svu aparaturu:
- jednu plastičnu posudu sa živim žabama, pokrivenu mrežom da ne mogu uteć, ko će ih lovit po placu kad stanu skakat
- jedan veći lavor u kojem zbavlja koljevinu pa tu ima svašta - i krvi, i dijelova, i svega; naravno da nema rukavice na rukama, šta će mu kad ionako čmrlji na betonu i vjerojatno mu barem pola artikala padne na beton prije neg šta ih očišćene stavi u
- ovalnu lihtblau posudu u kojoj stoje dok ne dođe kupac
- kantu sa otpadom, smještenu iza leđa da se ne zajebe pa ne vagne otpad umjesto krakova
- vagu koja izgleda ko da je taj čas stigla iz Černobila
- crnu vreću u koju valjda kupi svu aparaturu kad proda frišku milansku obradu
I onda on prodaje zainteresiranima dok ne proda, pa kresne aparaturu u crnu vreću i ode po novu turu žaba. Ima mesa nema kakvog nema - žaba, zmija, cibetki, navodno oko sto vrsta uglavnom divljih životinja. Nije mi se al nikako dalo tražit fotke, pozlilo mi je i kad sam ovu vidjela.

To je jedno. Drugo - pa jel vi zbilja mislite da nama nešta može koronavirus? Dajte molim vas. Ajde recimo zamislite da dođe napast ženu koja ima troje male djece, po mogućnosti jedno drugom do uha, pa je recimo bila budna pola noći jer jednom idu zubi, drugi nemre spavat jer prvi bleji a treći je solidaran sa ostatkom familije? Pa joj takvoj pospanoj recimo pukne vrećica od usisavača kad je krene izvadit il pokipi juha po šparetu dok se bori sa nejačadi, jer su i oni cmizdravi od nespavanja. Znate šta joj može virus iza tri poroda i dadiljanja? Može otić u vražju mater, da ga ne strpa u treću turu vešmašine zajedno sa posteljinom na opkuhavanje.
Il da krene zaskočit ženu u peemes fazi, u krucijalnim momentima prije neg krene perioda, kad sama razmiče namještaj u šlafcimeru jer nemre dočekat da se muški paćenik vrati s posla a ona mora al pod hitno ispucat divljanje hormona? Pa pričepi virus regalom koji je tak jako povukla da je jedna stranica u cugu otpala.
Ženu u friškoj klimakteričnoj fazi koja ima valunge da ne spominjem. Em je bude valungi po noći pa je nenaspavana, em jajnici još uvijek traljavo rade pa osjeća natruhe nekadašnjeg ciklusa, em je zaboravila kupit žele bombone pa jede čokoladu za kuvanje i samo čeka da joj neko stane na žulj.
O muškoj otpornosti na koronavirus neću ovaj put, poznato je da su oni otporni na sve, jer ak mogu od ispaćenih životnih supatnica pretrpit sve gore nabrojano onda ih zeru kašlja neće sigurno satrat. Ionako na prvi znak kihanja odmah zalegnu i sazivaju - daj toplomjer, daj maramice, daj andole, daj ga nosu na vece jer je slab ko perce od tridesetsedam sa jedan.

Pa obzirom na sve navedeno, nemajte straha. Za svaki slučaj rekli smo opalit po češnjaku, špeku i kuhanoj rakiji, a stočni plac ko ovaj kineski nemamo tak da - samo leđere. Ništa nas ne može zarazit.



( nu mesara, by south China Morning Post )


Post je objavljen 05.02.2020. u 18:53 sati.