Jedna od pita koja doslovno može zamijeniti obrok, još ako volite kiselost višanja zabava je zagarantirana.
Tijesto je za fi 30.
PRHKO TIJESTO
240 g brašna, pola oštro pola meko
1 jaje
1 limun, sok i kora
150 g šećera
70 g maslac
1 žlica mlijeka ili milerama
Zamijesite tijesto(nemojte ga miješati predugo) i stavite u frižider na odmor oko 30 min.
Napravite kremu.
Krema
500 g svježeg sira
100 g šećera
1 vanili šećer ili vanilija
3 jaja
1+ limun kora
2 žlice griza ili pšenične krupice
200 g kiselog vrhnja
200 g višanja iz dubokog ili ocijeđene iz kompota
Jaja promiješajte pjenjačom i dodajte šećere i sve ostalo. Dobro promiješajte da razbijete grudice od sira.
Razvaljajte tijesto za pitu između dva pek papira ili kako već najradije radite. Kalup pokrijte cijeli sa tijestom i ulijte kremu. Po kremi rasporedite višnje i na pećenje na 180C oko 35 minuta.
Možete je poslužiti i toplu i mlaku i hladnu, ne znam kakva mi je ljepša.