Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Rijeka EPK 2020.

Ne odoljeh, a da ne komentiram jedan događaj vezan uz projekt EPK Rijeka 2020.

Rijeka je jučer na godinu dana postala Europska prijestolnica kulture.
No to Plenkoviću, KGK i njihovoj kamarili nije bio dovoljan razlog da svojom nazočnošću uveličaju taj događaj. I dok su veleposlanici i visoki međunarodni gosti čestitali organizatorima, izvođačima i autorima Vlada, Sabor i Predsjednica su Rijeku 2020 maestralno odšutjeli. Čak i na svojim vrlo aktivnim internetskim stranicama.

Svoj nedolazak Narcis Anemični obrazložio je ovim riječima: „Fizički je neizvedivo biti i u Portugalu i Rijeci, nisam ja taj koji je određivao termin sastanka u Portugalu, to su smiješne stvari. Vidim da to i neki drugi lijevi aktivisti spominju, bilo bi bolje da to ne komentiraju, rekao je Plenković.“

Pod „nekim drugim lijevim aktivistima“, N.A. misli na Milanovića koji je izjavio da je Premijer mogao doći u Rijeku a u Portugal poslati šefa kabineta.

Naravno, cijela ta HDZ-ova kamarila nije imala nikakvih problema da danas sudjeluje, u povodu Dana grada i blagdana sv. Vlahe, na misi u Katedrali Velike Gospe…,

…a vjerojatno će naći vremena da nakon mise sudjeluje u procesiji ulicama grada Dubrovnika.

Sudjelovali su i na večeri od Kandelore.
Bili su tu i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ovogodišnji laureati, festanjuli te mnoga poznata lica iz političkog i javnog života Grada Dubrovnika.
Prisutne je prigodnim govorom pozdravio domaćin, gradonačelnik Mato Franković.

Cinik bi rekao: Premijer i njegova svita vole dvije stvari, atmosferu ranog srednjeg vijeka i dobru večeru, a mrsko im je bilo što vezano uz 21. stoljeće.


Post je objavljen 03.02.2020. u 18:23 sati.