Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/toco1980foto

Marketing

Kamere za brzinu i znakovi obavijesti

Od kada je krenulo postavljanje policijskih kamera za automatizirano ispisivanje kazni za preveliku brzinu, na mjestima gdje su postavljene dotične kamere, nisu postavljani nikakvi znakovi obavijesti da se na tom segmentu ceste brzina nazire kamerama, a što je uobičajena praksa u zemljama gdje postoje takve fiksne kamere.

Međutim, čini se da su, u zadnjoj rundi postavljanja dotičnih kamera, na nekim lokacijama (prvenstveno na potezu jadranske magistrale između Zadra i Splita) ipak postavljeni znakovi obavijesti, što je s jedne strane pohvalno, jer tada vozači koji i inače ne divljaju po cesti budu na vrijeme obaviješteni na prisutnost kamere te dodatno pripaze na brzinu. No opet ostaje činjenica da tih znakova na većini drugih mjesta gdje su kamere još uvijek nema...

Štoviše, čak i policija, na upite zašto ne postavljaju znakove obavijesti odgovara u stilu kako "njihovim pravilnicima nije propisana obaveza postavljanja takvih znakova upozorenja"..... a to dovoljno govori da im je glavni cilj - punjenje proračuna štancanjem kazni.

MUP-ove FIKSNE KAMERE neće imati prometne znakove upozorenja o njihovoj prisutnosti – Evo kako to policija objašnjava

A od ove godine najavljeno je i postavljanje kamera i na autocestama... pa se postavlja pitanje hoće li (ili neće) tamo biti znakova obavijesti?




Post je objavljen 02.02.2020. u 08:00 sati.