Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Svemu dođe kraj…

…pa tako i mom 'mandatu' 'blogera tjedna'.

Kad mi je @Lastavica 27. prošlog mjeseca poslala e-mali „Blog tjedna, semper contra, Kao nebo i zemlja“ uhvatila me mala panika, kako ću, ovakav kilav, održati dano povjerenje Admina i slijedećih sedam dana uspjeti 'nadrviti' po jedan post dnevno. Nisam takvog kapaciteta. Požalio sam se @Lastavici, a ona mi je odgovorila: „Imaš svoje stare fotografije, samo dodaj mudroslove“.

Na trenutak sam odahnuo i pomislio da bi zaista mogao učiniti nešto takvog. Pogotovo što na 'lageru' imam još dosta neobjavljenih 'mudroslova'. No onda mi se to učinilo prejednostavnim za jednog tako 'poznatog blogera' kao što je moja malenkost, pa sam 'dumao', 'dumao' kao prof Baltazar i dosjetio se.

Moja najčešće preokupacije su komentari političkih događaja koje uvijek na kraju pokušavam 'začiniti' nekim ciničnim komentarom i, u nešto manjem obimu, pisanje priča. Koliko sam uspješan u tome, to je druga stvar, ali te mi teme nekako idu najbolje od ruke.

S takvim mislima, prihvatih se posla. Nakon drugog posta, na inicijativu moje bolje polovice, krenuo sam u potragu za temom za priču. I kako do nje doći, nego listajući Dnevnike koje sam vodio od 1956. do 1967. godine. Rezultat te potrage imali ste vidjeti. Nadam se da su vam se priče sviđale, i onima koji su ih komentirali i oni koji su je pročitali ali nisu ostavili komentar. Iako mi je drago da ih dobijem, već sam dovoljno star da prihvaćam kako ne mogu udovoljiti svim ljudima, pa se ne uzbuđujem previše ako ih nema.

Koliko se sjećam, ovo je moj drugi po redu 'mandat'. Mislim da sam prvi puta dobio obavijest od Admina da će me staviti na listu, pa sam se mogao bolje pripremiti i napisati koji post unaprijed. Sad me uvrštenje iznenadilo, pa sam se našao pomalo u 'nebranom grožđu', pogotovo na situaciju u kojoj se nalazim. Nadam se da je ipak na kraju prošlo sve OK.

A sad, dragi moji štioci, odoh jedno vrijeme na zasluženi odmor. Vraćam se Krleži kojeg sam ovih sedam dana stavio u 'mirovanje'. Ako bude neka vruća tema (imovinske kartice su dosadile već i Bogu i vragu) ili mi na um padne neka zgodna pričica, evo mene opet.


Post je objavljen 01.02.2020. u 17:48 sati.