Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/whitelilith

Marketing

Grčka mitologija u svakodnevnici

Oni koji me dobro znaju, znaju da jako volim grčku mitologiju. Zašto je to tako, pojma nemam, al' baš su mi maštovite i zanimljive te priče. I djeci sam ih čitala kada su bili manji.
Zapravo, htjela sam reći da sam ja sretna žena (ne brine me više 200 eurića - s tim sam se pomirila odavno :)) jer eto život mi opet dao ono što volim.
Ustala jedno jutro i ne-stala. Ojme, što je sad?! Lijeva peta neće na pod već samo u zrak. Po principu: proći će, mirovala, skakutala, aktivnost svela na minimum no promjene na bolje nema. i da, boli, ne mo'š ni stat a kamo li hodat'.
Red je da me zakoniti vozi doktorici. Veli doktorica: Idemo to poslikati, obje.
Zašto obje, pa samo me lijeva boli?
Da vidimo što se događa.
Ajd dobro.
Jedva doskakutala i došepesala do RTG-a u bolnici pa čekaj i čekaj...Konačno obavila i to. Zovem zakonitog, mob zauzet, a sve kao on čeka da ga nazovem. Grrr. Nit stajat' nit sjest', zovi opet do iznemoglosti. Na sreću, javi se brzo i dođe po mene. Opet kući i mirovanje.
U to se još i najmlađa razboli od neke viroze pa moj dragi vozaj nju, vozaj mene, diži nalaze, vozi na vađenje krvi, vozi na kontrolu, vozi u trgovinu (vidi vraga više nema zaliha u kući...i sve tako nešto). -sve ono što sam ja kako-tako pokretna obavljala, sada - ništa. Nula. Ne mo'š!
A onda stigne i nalaz, naravno dragi išao po njega i nosio ga doktorici.
Stig'o i naputak: uložak za petu takav i takav tamo i tamo.
On u kupovinu. Donio kući uloške za pete i nalaz.
Kako volim grčku mitologiju život mi je dao Ahila.
A budući da volim i Breda Pitta koji je Ahila glumio u filmu Troja, dobila još jednog.
Sad' sam jača od grčke mitologije jer imam - dva Ahila.
Samo još moram nakupovati obuće po mjeri u inozemstvu.


Post je objavljen 31.01.2020. u 10:00 sati.