Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

RADIONICA ZIMSKE REZIDBE TREŠANJA


RADIONICA U RASADNIKU

Zlatan Kljaković Gašpić, dipl. ing. agronomije u subotu 1. veljače održati će u 10 sati XI pokaznu radionicu zimske rezidbe trešanja na svojoj plantaži trešanja u selu Majkovcu u Donjoj Zelini. Pokazati će rezidbu mladih voćaka trešanja-formiranje uzgojnog oblika te voćaka u punom rodu-uzgojni oblik popravljeno vreteno. Objasniti ćemo i rezidbu voćaka trešanja na uzgojnom obliku Katalonska vaza.
Radionica će se održati na Plantaži-rasadniku trešanja OPG-a Zlatan Kljaković Gašpić u selu Majkovcu, Ulica trešanja 20, 10382 Donja Zelina.



Zlatan Kljaković Gašpić, dipl. ing. agronomije

Uz prezentaciju zimske rezidbe biti će riječi i o potrebi ljetne rezidbe trešanja te će govoriti o gnojidbi trešanja preko tla, kroz navodnjavanje-fertirigacija i preko lista-folijarna gnojidba. Biti će riječi i o zaštiti trešanja od bolesti i štetnika.
Kotizacija po sudioniku radionice iznosi 300,00 HRK s iznimkom da djelatnici medija, državnih i javnih službi i članovi Udruge "ZG TREŠNJA" ne plaćaju kotizaciju.
Dolazak najavitI na e-mail adresu opg.tresnja@gmail.com
Zlatan Kljaković Gašpić, dipl. ing. agronomije,091 251 64 71


Kako doći do rasadnika i plantaže trešanja?
Selo Majkovec je kilometar južno od Svete Helene i nalazi se na lokalnoj cesti Sveta Helena-Majkovec-Štakorovec-Stančić-Gračec-Brckovljani.
Sa lokalne prometnice u Majkovcu skreće se prema brijegu i šumi u Ulicu bagrema oko 200 m a zatim se skreće lijevo u brijeg 100 m u Ulicu trešanja. Ulica završava ulazom u Plantažu-rasadnik, objašnjenje je ing.agr.Zlatana Kljakovića Gašpića.


Post je objavljen 31.01.2020. u 01:23 sati.