Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Odstrel ministara


Evo, na red da ga se smijeni je došao i četvrti ministar, Milan Kujundžić, iz 'pokera asova' zbog krivo ispunjenih imovinskih kartica ili čak prešućivanja koje sve imovine posjeduju. Prije njega su istu sudbinu doživjeli Goran Marić, Tomislav Tolušić i Lovro Kuščević. Doduše do ovog časa prema vijestima na portalima, on je samo stavio mandat na raspolaganje, jer je 'šef' Narcis Anemični, morao na skup povodom 75 godišnjice oslobođenja logoraša iz konc logora u Auschwitzu pa će se o sudbini Kujundžića očitovati sutra. Sve u stilu Lyndon B. Johnsona, čija je, navodno, uzrečica bila: „Što si mogao učiniti jučer, ostavi za sutra.“

Zanimljivo je u tom 'odstrelu ministara' da ni jedan nije smijenjen zbog lošeg rada ministarstava pod njihovom dirigentskom palicom (iako već i vrapci na krovu znaju da gotovo svi naši ministri ne znaju raditi za što su imenovani i debelo plaćeni), već zbog netočno ispunjenih imovinskih kartica. Pogledamo li taj podatak iz drugog ugla, mogli bi se zapitati kako osobe koje ne znaju ispuniti imovinsku karticu, što bi znao i malo pametniji srednjoškolac, mogu uopće biti u položaju da rukovode poslovima jednog ministarstva.

Da se naši ministri ne smjenjuju zbog lošeg rada, već zbog stvari koje nemaju nikakve veze s djelatnostima ministarstva kojemu su na čelu, potvrđuju i slučajevi ministrice Divjak i ministra Krstićevića. Prva provodi tzv obrazovnu reformu koja je sve samo ne reforma, drugi sklapa propale ugovore za kupnju aviona, vojni piloti švercaju oružje i municiju, a vojni helikopteri padaju u more. Cinik bi rekao: ostaju jer im novinari još nisu iščeprkali da su i oni krivo ispunili famozne imovinske kartice.

Sve to meni sliči na suđenje i osudu čuvenom kriminalcu Al Caponeu. On je organizirao ili i sam sudjelovao u nizu ubojstava, no sve optužbe su pale u vodu zbog pomanjkanja dokaza. Na kraju je zaglavio zbog toga što nije plaćao porez.

Cinik bi rekao: možeš raditi što te volja ili ne raditi ništa, no ne šali se s poreznim vlastima (u Americi) i imovinskom karticom (u Hrvatskoj).


Post je objavljen 27.01.2020. u 19:04 sati.