Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/rossovka

Marketing

Autobus Apokalipso

U Wuhanu eno traje opsadno stanje. Svi pod maskama, niko nikud, da ne kažem da su počeli gradit bolnicu ( za koju baj d vej kažu da će je završit za šest dana, jebote koje šalunge oni koriste pa da se koriste posvuda, kud ćeš bolje nego kad se krov podigne nakon šest dana betonaže ). Broj oboljelih raste, panika se širi kojekuda.

I onda pročitam šta? Da je u Hrvatsku danas iz Milana stigo autobus kineskih turista, od toga njih osamnajst otkud - iz Wuhana. Bilo im dosadno pa odlučili malo proharat Evropom, poslikat ono šta vrijedi i otić doma. U Italiji se zadržali pet dana, pregledalo ih na aerodromu kad je sletio avion i zaključili da su zdravi ko dren. Pa im dosadio Milano i došli kod nas, malo obić Plitvice i Dalmaciju, zadarske orgulje i Šibenik i Dubrovnik. Vozaču autobusa epidemiološka služba dala naputke kak da se ponaša ak se neko od putnika počne bolesno ponašat. Nije dosta šta vozi neg bi trebo mjerit temperaturu i dijelit paracetamole i slušat pluća onima šta počnu iznenada kašljat. Prema neslužbenim informacijama, vozač je reko da niko nije kašljo i da nije koristio toplomjer. Imali su brzi obilazak naših prirodnih ljepota, kažu da su na Plitvicama bili pedesetak minuta pa ošli dalje. Stigli i do Dalmacije, pa odšibali dalje za Sarajevo. Vozač je izgleda vozio ko da vozi veliku nagradu Monaka dok su tak jurišno i stizali na odredišta i razgledali.

I šta sam zapravo htjela reć? Sjebali su mi koncepciju, eto šta. Ja htjela dat krležijanski prikaz uputa šta radit u slučaju kontakta sa zaraženim osobama i predložit brzopoteznu izradu onih odijela šta su doktori nosili po Evropi dok je haračila kuga ( jebiga eno i u Kini štancaju maske ko ludi, pa bolje je šivat odijela, jedino ne znam kolko bi se brzo mogli izrađivat oni kljunovi šta su bili sastavni dio srednjovjekovnih doktorskih mantila i jel uopće potrebno imat kljun u sklopu mantila a usljed širenja najfriškijeg virusa ). Pa kad su mi već upropastili izlaganje naširoko, ajde skratiću pa ću reć da je možda najbolje držat se provjerenih recepata - kuvane rakije, kiselog kupusa, špeka i češnjaka, pod uvjetom da nije uvoz iz Kine.
Jer eto još jednog mutiranog virusa. Lako njima, samo Wuhan ima jedanajst miliona stanovnika, znači skoro tri Hrvatske, i boli ih briga oće na češnjaku il na đonovima od cipela donest virus kojeg nemre ubit ni atomska bomba. Mećite kuvat rakiju i primajte se konzumacije navedenih prehrambenih artikala

Post je objavljen 26.01.2020. u 20:16 sati.